- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 59
- Thursday, March 7, 2024 at 8:03 PM
- ☁️ 25 °C
- Altitude: 18 m
PeruLaguna Paracas13°50’11” S 76°14’48” W
Paracas
March 7, 2024 in Peru ⋅ ☁️ 25 °C
Ráno jsme akorát dobalili věci, připravili si svačinu, odevzdali klíče od ubytování a nechali se odvézt na autobusový terminál. Po odevzdání zavazadel jsme už mohli nastoupit, v klidu se usadit a koukat na seriály.
Během cesty akorát přišla informace od táty, že balíček, který jsme poslali domů, obsahuje kovy nebo oceli a my se musíme zaručit, že použitý materiál nepochází z Ruska. To od nás prý vyžaduje celní kontrola. Uvidíme, co na naší odpověď řeknou, a doufáme, že balíček dorazí do Česka. Jinak možná přijdeme o všechny suvenýry a naše oblečení, které jsme po cestě zakoupili.
Městečko Paracas je miniaturní a všechno je tady blízko. Po příchodu na hotel jsme převzali náš pokoj a trochu překvapeně koukali na tři postele v místnosti, k tomu akorát stolek a víc nic. Žádná skříň, regál nebo háky na zavěšení čehokoliv. S tím jsme úplně nepočítali, vzhledem k tomu, že má hostel poměrně dobré hodnocení. Niki si skočila do sprchy a ta bohužel také není žádná hitparáda. Není kam si odložit oblečení ani mýdlo, a sprcha stojí hned naproti záchodu. Je nutno zmínit, že sprchy a záchody zde máme sdílené ostatními. Připomíná to záchody v kempu.
Radši jsme se vydali na pobřeží, které je ale plné kotvících lodí, takže moc není na co koukat a promenáda je víceméně neexistující. Nechceme si na vše stěžovat, ale očekávali jsme víc. A nebo jsme možná jenom unavení a nemáme na nic náladu. Na zítřek jsme tedy bookli dva výlety, kvůli kterým tady jsme, a skočili do jedné z nejlepších restaurací v Paracasu. Tam nás čekal pomalu opuštěný dům, ve kterém ale vařili. Zjistili jsme, že tam bydlí majitel a zároveň to zjevně slouží jako malá galerie, kde všude visí jeho obrazy. Objednali jsme jídlo, které doporučil a čekali. Už předem nás upozornil, že jedno jídlo bude trvat dlouho, ale že se vyplatí si počkat. Když přinesl první jídlo (to pro Nikču), přinesl rovnou dva talíře a řekl, ať jí s tím trochu pomůžu, protože toho má hodně a já si ještě počkám. Nám to přišlo vtipný, žádná drahá nableštěná restaurace, ale správnej domácí přístup. Jídlo bylo super a my spokojeně odcházeli domů. Dneska je čas si včas lehnout a odpočinout si - celý den se cítíme jak trosky.Read more