• Sucre

April 15, 2024 in Bolivia ⋅ 🌙 15 °C

Noční jízda autobusem proběhla relativně hladce a my zažili zatím nejlepší spánek v buse. Do Sucre jsme dorazili včas, když přihlédneme na to, že jsme vyráželi s půlhodinovým zpožděním. V půl sedmé jsme byli na nádraží (oproti plánovaným 06:00) a chvíli tam zůstali sedět, než uděláme plán na dnešek.

Naše ubytování nám sice umožnilo si tam uložit batohy, hostitel ale moc příjemný nebyl. My šli zabít čas do kavárny a dali si čokoládový dort k snídani. Pak byl čas jít si projít město a my pokračovali na hlavní náměstí, kde zrovna probíhali protesty.

Místní tady požadují, aby zkorumpovaný starosta odstoupil. Protest probíhal poměrně v poklidu, na místě bylo asi 5 policistů a ani je to moc nezajímalo, že se něco děje. Niki dnes připravila plán a vedla mě městem po různých památkách. Sucre je krásné malé město a zároveň druhé hlavní město Bolívie. Je však relativně málo turistické a v okolí ani ve městě toho není moc co dělat. Hlavní náplní tedy bylo procházení městem a užívání si klidnější atmosféry a slunného počasí.

Nakonec jsme dorazili k vyhlídce nad městem, kde měli malý bar. Tam jsme zůstali asi dvě hodiny a povídali si a hráli hry, které máme s sebou.

Od 14:00 byl možný check-in a my se nemohli dočkat, až si na chvíli lehneme. Ještě jsme rychle skočili na oběd, který však trval extrémně dlouho. Na polední menu by člověk neměl čekat hodinu. Já mezi chody několikrát usnul a to dokonce i když se mnou Nikča zrovna mluvila. Po jídle jsme šli tedy na pokoj a padli únavou.

Vstali jsme opět kolem šesté a šli akorát na jídlo do stejné restaurace, kde jsme byli už ráno. Jídlo bylo vynikající a zítra se sem určitě vrátíme.