FindPenguins
    • 海抜: 753 m
    • キルギスタンBishkek42°52’36” N  74°36’25” E

Bishkek/Бишкек

2022年6月4日, キルギスタン ⋅ ⛅ 27 °C

Een nieuwe dag, een nieuw land! Vanavond ben ik aangekomen in Bishkek om de fietstocht te beginnen. Ik werd opgehaald door Mike, de man van de eigenares van het reisbureau. Mike is een Brit die hier 25 jaar geleden kwam als IT-specialist en vervolgens 15 jaar lang z'n eigen bar in Bishkek had.

Ook al is Bishkek dichtbij Almaty (230 kilometer), het is een totaal, maar dan ook totaal andere wereld. Mike vertelde dat Bishkek nog steeds niet is waar Almaty 20 jaar geleden al was. Koeien lopen vrolijk over de straat waar hardrijdend verkeer rijdt en alles ziet er erg armoedig uit. Ook schijnt dit de enige "Stan" te zijn die alle Sovjet standbeelden nog heeft staan; waar de andere Stans direct alles standbeelden naar beneden heeft gehaald na de onafhankelijkheid, vond Kyrgyzstan dit niet zo nodig blijkbaar.

Ook adviseerde hij me om via Uzbekistan naar Tajikistan te gaan, en niet via Kyrgyzstan. Blijkbaar zijn er nogal wat spanningen rond de grens van Kyrgyzstan en Tajikistan, gisteren is er nog geschoten over en weer... Gezellig!
    もっと詳しく

翻訳をご覧ください
    Esther Herlaar

旅行者Wauw, heerlijk! Het lijkt me leuk dat het een echt ander land is, ook al zijn het buurlanden.

2022/06/04返信する

Heerlijk Bram ! We zijn heel benieuwd naar je fietstocht. [Suus]

2022/06/05返信する

Mooie verhalen Bram! Ik lees ze met veel plezier met de foto's als omlijsting! [Jan]

2022/06/07返信する
    1いいね