• Mindo - Dag 1

20. tammikuuta 2023, Ecuador ⋅ ⛅ 24 °C

Met drie verschillende bussen (via Quito) ben ik aangekomen in Mindo! Mindo ligt linksboven Quito en zit een beetje op de rand van de Andes en de laaglanden die tot de kust lopen. De Andes kant bestaat voornamelijk uit nevelwoud. Nieuw woord voor mij, maar dit is een specifiek soort regenwoud. Blijkbaar waren veel stukken regenwoud die ik tot nu toe heb gezien nevelwouden.

In Ecuador zijn op 5 februari verkiezingen die onder andere de burgemeesters bepalen, en al sinds Ibarra hangen overal verkiezingsposters langs de weg en in de stad. Het is een erg komisch gezicht, want alle posters zijn vrijwel hetzelfde. Iedereen staat vanaf de middel gefotografeerd met iets van een duim omhoog of het cijfer van de lijst aangevende.

Tot nu toe heb ik twee favorieten. De eerste is Andrès. Andrès staat alleen op de poster, kijkt ongemakkelijk en nèt niet recht in de camera, en houdt daarnaast z'n duim net niet recht omhoog, alsof hij niet écht z'n best gaat doen. Misschien de reden dat ie lijst 70 is in Quito... Toch denk ik dat Andrès tot grootse dingen in staat is. Mijn andere favoriet is lijst 4 in de omgeving van Mindo. Drie mannen, allemaal in hun 50 en net iets te dik, die op een rijtje staan met een grote grijns en de duim omhoog. De poster hing aan een bar met meerdere sexwerkers voor de deur. Direct duidelijk wat belangrijk is voor lijst 4.

Hoe dan ook, vanavond was er een grote optoch in Mindo voor een bepaalde partij, wat leuk was om te zien, maar uiteindelijk was al dat getoeter en gefluit de hele avond ook wel irritant 🙃
    Lue lisää