• Quito - Dag 3

24. januar 2023, Ecuador ⋅ ⛅ 16 °C

Wederom vroeg het bed uit vandaag! Vanochtend ben ik naar de Teleferico gegaan. Dit is een kabelbaan naar boven, waarvandaan je een mooi uitzicht over de stad hebt. Omdat het in de middag vaak regent en daardoor het uitzicht verdwijnt, dus voor de vroege trip gekozen.

In het cabinetje zaten drie vijftigers uit Groot-Brittannië die de wandeling naar de Pichincha vulkaan gingen doen. We hadden het over alle wandelingen die ze al hadden gedaan (de kabelbaan duurde 18 minuten), en één van hen vertelde dat zijn smartwatch aangaf dat hij een rustdag nodig had. Ik quote hem (in Brits accent): "No fucking chance mate. Absolute moron.".
    Eenmaal boven (op zo'n 4100 meter!) was er inderdaad een prachtig uitzicht! Ik had heel graag de wandeling willen doen, maar het weer was verderop erg slecht en had ik wat beter voorbereid moeten zijn.
    Toch heb ik een uurtje heen, uurtje terug gewandeld om het een beetje te ervaren. Het hoogste punt was 4300 meter. Ik baalde er wel even van, van niet de hele wandeling gemaakt te hebben, maar uiteindelijk heb ik ook genoten met een stukkie taart, een boek en een prachtig uitzicht.