• Cochabamba - Dag 2

April 14, 2023 in Bolivia ⋅ ☀️ 32 °C

Vandaag ben ik op pad gegaan naar Cascada Apote, een waterval in de bergen/heuvels die tegen Cochabamba aanliggen. Met een propvol busje en een chagrijnige chauffeur ging de rit 45 minuten lang door de stad en belandde ik in Apote, een klein dorpje met vooral veel landbouw.

Het begin van de wandeling was erg mooi, lopend tussen een aantal akkers en enorme huizen, wat niet helemaal matchte, maargoed. Na een paar kilometer kwam ik bij het begin van de bergen/heuvels, waar het vinden van het juiste pad vrij problematisch verliep. Er waren meerdere paden, maar alle vier die ik had geprobeerd liep dood of was onbegaanbaar door allerlei planten. Een vijfde poging bracht me eindelijk naar een enigszins duidelijk pad richting de waterval!

Achter me kijkend had ik mooie uitzichten over de stad, voor mij waren er vooral groene maar droge hellingen. Omdat er alleen lage struiken groeiden, stond de zon constant vol op het pad, wat het wandelen niet heel erg aangenaam maakte. Er wordt dan wel gesproken over lente achtige temperaturen, maar dit was toch wel zomers te noemen 🙃. Uiteindelijk besloot ik halverwege om te keren, om mezelf nog een beetje blij te houden.

In plaats van naar de waterval te lopen, ben ik via een andere weg terug naar Tiquipaya gelopen. Ook dit was een dorp dat aan alle andere dorpen en Cochabamba grenst. De scholen waren net uit, dus het was gezellig druk op straat. Na wat rondgelopen te hebben en een stevig menu del dia te hebben gehad, ben ik met de bus terug naar Cochabamba gegaan.