• Santa Cruisend naar Santa Cruz

April 30, 2023 in Bolivia ⋅ ☀️ 29 °C

Naar Santa Cruz rijden er alleen nachtbussen, dus ik heb een extra dag in Tarija. Tijd om een deel van mijn plan van vrijdag door te zetten.

Met een trufi, de minibusjes die naar nabijgelegen dorpjes rijden, ben ik naar San Lorenzo gereden. San Lorenzo is een klein dorpje een half uur van Tarija vandaan. In San Lorenzo woonde onder andere Eustaquio Méndez, een man die niet alleen 17 kinderen had, maar ook één van de leiders was in de strijd voor onafhankelijkheid in Argentinië. Zijn huis, inclusief sommige van zijn bezittingen en wapens, staat er nog, maar was natuurlijk dicht vandaag. Gelukkig is San Lorenzo is super mooi dorp met daar omheen veel landerijen en akkerbouw. Genoeg om doorheen te wandelen dus!

Om 16:30, na wat gedronken te hebben met de Duitser van de eerste dag, vertrok ik naar het busstation. Als cadeau voor m'n eigen verjaardag heb ik een luxe bus genomen, en dat was het zeker waard. Een stoel voor mij alleen (niemand naast me met je ellebogen zit te stoten), een stoel die 180° naar achteren, een gordijntje voor de praaifesie en een schermpje waar je toch niks mee doet maar wel voor betaald. Dit is toch wel een beetje de uiterste poging tot normale nachtrust in een nachtbus.