• Santa Cruz - Dag 2

2 de maio de 2023, Bolívia ⋅ 🌧 19 °C

Ook vandaag was er weer veel regen en was het koud. Naja, koud... Ik vond het nog erg aangenaam, maar mensen droegen mutsen en dikke jassen. Vandaag was de stad iets levendiger, maar nog steeds niet geweldig druk zoals je van de grootste stad van een land zou verwachten (dat is Santa Cruz namelijk).

Om het nog een beetje gekker te maken, loopt er ook vrij bijzonder volk rond in de stad, voornamelijk in de buurt van, en ook binnen in, het hostel. In Santa Cruz en omgeving wonen namelijk zo'n 70.000 mennonieten, van voornamelijk Duitse afkomst.

Nadat de eerste families (voornamelijk uit Rusland) zich vestigden in Zuid en Midden-Amerika, gaf Bolivia toekomstige doopsgezinde immigranten privileges als vrijheid van religie, privé scholen en uitsluiting van militaire dienst. Steeds meer gezinnen verhuisden naar Santa Cruz en in 2013 waren dit er dus in totaal 70.000. Bijna allemaal wonen ze in de omgeving en werken ze in de landbouw. Waarom er op dit moment zoveel in de stad waren en allemaal in hotels/hostels verbleven weet ik niet, maar de familie in mijn hostel was hier om een stuk grond te kopen. Hoe dan ook, tussen al die Zuid-Amerikanen ziet het er toch bijzonder uit, al die blanke mensen in boerenoverals (en de vrouwen ook in hele conservatieve kleding) en het platduitse. Wel erg interessant!
    Leia mais