• Chochís - Dag 1

May 3, 2023 in Bolivia ⋅ ☁️ 23 °C

Vandaag een tocht naar het oosten! Na langer dan gehoopt te moeten wachten op een bus, maar wel een veel te vrolijke medewerker van het busbedrijf ontmoet te hebben (hij droomde van een voetbalwedstrijd tussen Nederland en Bolivia...?), vertrok mijn bus richting Chochís. Chochís is een dorp van 1200 inwoners langs één van de weinige (echte) wegen ten oosten van Santa Cruz.

Uiteraard stopte de bus veel te vaak, dus duurde het eeuwig voordat ik aankwam. Klagen mag ik alleen niet, want ook voor alleen mij en nog iemand stopte de bus bij Chochís. De anders was Paulo uit Argentinië bleek, en na snel nummers uitgewisseld te hebben gingen we opzoek naar onze slaapplekken, want het begon donker te worden en straatlantaarns waren er nauwelijks. Mijn hotel ligt aan de rand van het dorp, op een mooi stuk grond met veel groen, maar dat is elk stuk grond hier!

Ik blijk de enige te zijn, en ook de eigenares verblijft hier niet. Het hele terrein is dus voor mij alleen, en het voelt niet verkeerd (het staat te koop, dus wie weet... 🙃)! Het dorp is super stil, behalve de vele dierengeluiden. Krekels, vogels, honden, kippen, er loopt van alles rond. Na avond te hebben gegeten bij de enige plek met eten die ik kon vinden, heb ik in de hangmat gelegen en ben ik gaan tukken (in bed).