- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 179
- Thursday, May 18, 2023
- ⛅ 31 °C
- Altitude: 42 m
BrazilManicoré5°51’36” S 61°37’3” W
Boot - Dag 2
May 18, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 31 °C
Het was qua slaap geen perfecte nacht, maar ik ben zeker tevreden wakker geworden. Om 6:15 (wederom, vanwaar alle haast...?) stond het ontbijt klaar, wat niet meer was dan koffie met brood en boter. Vandaag (en gister ook al wel), heb ik mijn buurmannen leren kennen. Links van me ligt een man die het maar al te grappig vindt om een buitenlander op de boot te hebben, en noemt me dan ook "Holanda".
Rechts van me ligt een wat oudere man (Alfredo) met nauwelijks tanden in de mond (maakt het niet makkelijker om het Portugees te verstaan 🙃). Hij lijkt het nog leuker te vinden om naast een gringo te liggen, heeft al drie keer verteld dat zijn zus in Parijs woont, en drie keer per dag na de maaltijd vraagt hij of ik wel gegeten heb. Ook worden onze snacks gedeeld en schrijft hij om al z'n puzzels heen om me wat Portugees te leren.
Rechts van de oudere man ligt iemand een beetje schuinachter me, die blijkbaar een nieuwe telefoon heeft en onder de indruk is van zijn camera en fotografiekunsten. Meerdere keren per dag laat hij zijn foto's zien, en verschillende functies van zijn camera. Op een gegeven moment gaf hij zijn telefoon aan me, zodat ik alles uit kon proberen. Het was allemaal niet per se bijzonder, maar ik zette mijn "diep onder de indruk" gezicht op en begon maar foto's te maken. Savonds heeft hij nog een hele fotoshoot van mij gedaan...
Naast alle smalltalk is er genoeg tijd over om heerlijk in de verte te staren, te lezen, filmpie te kijken en muziek te luisteren. Dit is ook wat iedereen de hele dag doet: er zitten groepjes mensen te praten (waaronder een grote discussie over Lula en Bolsonaro), bij elkaar muziek te luisteren uit een radiootje (er is verder geen wifi of bereik), er zitten mensen in de verte te staren en vooral ook de hele dag door te tukken in de hangmat. Het is een bijzondere sfeer, maar enorm relaxed.Read more

TravelerWat een belevenis zo'n boottocht !