• Boot - Dag 3

2023年5月19日, ブラジル ⋅ ☀️ 33 °C

De laatste dag op de boot! Er moet nog een flinke afstand afgelegd worden, dus het zou me niks verbazen als we vannacht of misschien pas morgenochtend aankomen.

Vandaag was een beetje hetzelfde als gisteren (erg verrassend). Verder heb ik nog meerdere Venezolanen leren kennen (er zijn best veel venezolanen op de boot), en ik heb eindelijk ontdekt waarom mensen deze vorm van transport kiezen. Er is ook gewoon een weg tussen Porto Velho, dus het leek mij veel sneller en goedkoper om gewoon met de bus te gaan, als je niet op reis of vakantie bent dan. Blijkbaar richt het regenseizoen bijna elk jaar best wel wat schade aan aan de weg, en op dit moment gaan er dus nog steeds nauwelijks of geen bussen, alleen vluchten en boten.

Vandaag voeren we langs een paar iets grotere dorpen, waar ook een paar mensen de boot afgingen. De boot vaart gewoon door, en de mensen stappen al varend over op een kleiner bootje die hen naar het dorp brengt. En nog over de mensen...ze zijn zo ontzettend aardig. Iedereen is aardig tegen iedereen. Mensen helpen elkaar met hangmatten, iedereen zorgt ervoor dat iedereen bestek in handen heeft, van al het eten wat heeft, en een jongen kwam naar me toe met zonnebrand creme, omdat ik mn gezicht wat had verbrand. Ik had niet per se een verwachting van tevoren, maar het valt alles behalve tegen!

Bij het laatste beetje licht van de dag kwamen we bij de kruising waar we de enige echte Rio Amazonas!

Alfredo kwam vanmiddag naar me toe, en overhandigde een uitgescheurd briefje uit zijn agenda met de vertalingen van goedemorgen, goedemiddag, goedenavond en de cijfers één tot en met tien. Alfredo is de man van de dag (drie dagen)!
    もっと詳しく