• Soure - Dag 2

2 giugno 2023, Brasile ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag hebben we een tour gedaan op een buffelboerderij! Samen met Rodrigo, de eigenaar van het hostel, zijn we smiddags daar naartoe gereden. Het hostel heeft zo'n 8 fietsen die je mag gebruiken, dus uiteraard wilden we graag op de fiets naar de boerderij. Toen we wilden vertrekken kwamen we er alleen achter dat alle fietsen behalve één ofwel een lekke band, een kapotte ketting of geen stuur hadden. Hadden we iets beter moeten voorbereiden.

De boerderij ligt zo'n 10 kilometer buiten het dorp en ligt in een savanne achtige omgeving. Het ziet er prachtig uit, de bomen, de buffels, de plassen water en in de verte een paar grote landhuizen. Eerst kregen we heel veel uitleg van de eigenares, vertaald door Shara, waarna we meer wisten over buffels dan we ooit hadden kunnen dromen. Vervolgens konden we een buffel melken en rechtstreeks opdrinken. Hier lag blijkbaar mijn onontdekte talent, want ik kreeg zowaar applaus van de man die uitleg gaf en de rest van de groep. Wat ons vooral opviel is dat de man in die zelf een vleeskoeien boerderij had, uitgelegd moest worden hoe je moet melken. Toch lichtelijk apart.

Het avondeten bestond uit allerlei buffelproducten. Buffelvlees en vooral heel veel zuivelproducten met buffelmelk. Een oudere man schoof bij ons aan om nog meer te vertellen over de boerderij en zijn liefde voor buffels. Hij maakt elke een ritje op de buffel en is soms de hele dag onderweg.

Savonds was er in een nieuw, klein hotel in de buurt van ons hostel een feest waar we met z'n vieren (de andere man, Luis, die erg grappig was) naartoe gingen. Er waren erg weinig mensen en de muziek viel wat tegen, maar we maakten het onszelf erg gezellig.
    Leggi altro