• Ampersand Cafe

27. August in Australien ⋅ ☀️ 17 °C

Sinds vorige week zaterdag heb ik werk in Sydney! Inmiddels heb ik m'n vierde shift er al op zitten bij het Ampersand Cafe, een klein schattig cafeetje en boekenwinkeltje!

Tijdens een paar rondjes fietsen ben ik soms willekeurige cafeetjes etc binnengelopen om m'n CV af te geven. Wanneer ik er een beetje vanuit ging dat het niet ging lukken, werd ik gebeld door m'n favoriet! Het cafe bestaat uit drie kleine verdiepingen, helemaal volgebouwd met boeken. Op elke verdieping kan je zitten en eten/drinken, plus op het terrasje naast het cafe waar we nog acht tafeltjes hebben. Er zijn twee baristas, en de rest doet van alles en nog wat. Ik maak voorafgemaakte wraps/bagels/sandwiches/quiches klaar achter de bar, serveer drinken en eten uit (we hebben ook een kok die warme maaltijden maakt, en neem bestellingen op bij het bestelhoekje.

Dat laatste valt overigens nog niet mee... De Australiërs zijn erg nauwkeurig in hun koffie. Er zijn tientallen combinaties mogelijk, met verschillende samenstellingen maar voornamelijk met verschillende soorten melk. Haver, soja, amandel, volle, echt alles. En wanneer de Aussies dat met hun afkortingen (cap is cappuccino, enzovoorts) achter elkaar aan ratelen, ben ik regelmatig in de war. Soy cap 1 suger extra hot, 3/4 full large. Soms kijk ik ze glazig aan en snap ik er geen reet van.

Maar het werk is leuk! Constant in gesprek met authentieke locals, en veel vaste gasten. Veel kletspraatjes, veel humor. Ook met de collega's trouwens! Het is een heel klein clubje collega's, maar dat maakt het juist heel gezellig. En de opmaak van het cafe maakt het helemaal af. Alles is oud, alle boeken zijn tweedehands, en het is zeker niet overal schoon, maar het is super knus door al die boeken, en je krijgt een leuke mix van mensen die door de boeken snuffelen en mensen die lunchen/drinken aan de tafeltjes.

Hoe dan ook, een groot succes! Hier is nog een linkje: https://maps.app.goo.gl/rjpxL8XwKCf5QKGW6?g_st=ipc