Seoul
15 de julio, Corea del Sur ⋅ ☁️ 25 °C
Zijn we weer! Na een soepele rit over de Duitse snelwegen met ma en Vincent, stonden we eind van de middag op het vliegveld in Frankfurt. Na een vlucht van ruim 12 uur, omringd door Koreanen, stond ikLeer más
Botany Bay
22 de julio, Australia ⋅ ☀️ 20 °C
Uitstapje naar Botany Bay! Zo'n 40 minuten met de fiets volgens google maps, maar zoals elke fietsrit uitpakt duurt dat altijd langer. Vele stoplichten, soms over de stoep als een weg opeens een halveLeer más
Sydney
22 de julio, Australia ⋅ ☀️ 20 °C
Aangekomen in Syndey! Omdat het vliegveld in de stad ligt, duurde het niet lang voordat ik in m'n kamer stond.
Het huis ligt in Surry Hills, een wijk dichtbij het centrum van Sydney, dat bekendLeer más
Downtown
26 de julio, Australia ⋅ ☀️ 19 °C
Sydney wordt ook wel de city of villages genoemd, omdat alle wijken hun eigen centrumpjes hebben en het dus lijkt alsof er allemaal kleine dorpjes aan elkaar geplakt zijn. Maar, Sydney heeft ookLeer más
North Sydney
27 de julio, Australia ⋅ ⛅ 20 °C
Sydney is ongelooflijk groot qua oppervlakte (zoals in één van de foto's te zien is), en is een soort van opgesplitst in twee delen door de Parramatta River. Vandaag brzcht de fiets me naar NorthLeer más
The past, present, and emerging Elders
27 de julio, Australia ⋅ ☀️ 19 °C
Zoals we wel weten, zijn er enorm veel verschillende inheemse volkeren die in Australië leefden voordat die gekke Britten kwamen, die ze uiteindelijk deels hebben uitgeroeid door de ziektes die zeLeer más
De universiteit
4 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 20 °C
De universiteit! Afgelopen twee weken bestonden uit introductie activiteiten. Campus tours, campus race, een feest, en allerlei infosessies. Dit was ook het moment om m'n studieadviseurs te ontmoeten,Leer más
Moore Park
6 de agosto, Australia ⋅ ☁️ 17 °C
Inmiddels heb ik een favoriet avondwandelingetje die ik doe als ik niks beters te doen heb. In Moore park heb je een prachtig uitzicht op de skyline. In het midden is er een park met een grootLeer más
Paddington en Woollahra
12 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 14 °C
Laatste anderhalve week heeft het enorm veel geregend (60 mm per dag soms), maar sinds vandaag lijkt het weer een beetje de goeie kant op te gaan! Ik heb een klein fietstochtje gedaan, met gewoonLeer más
Eerste collegeweken
21 de agosto, Australia ⋅ 🌧 16 °C
Inmiddels al weer bijna drie weken aan colleges gehad! En rustig begint het semester hier zeer zeker niet.
Sociology of Terror is een enorm interessant vak met actuele thema's als terreur, en hoeLeer más
Blijft mooi!
26 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 21 °C
Ik zit steeds vaker op deze heuvel... Deze zijn allebei van het afgelopen uurtje :)
Ampersand Cafe
27 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 17 °C
Sinds vorige week zaterdag heb ik werk in Sydney! Inmiddels heb ik m'n vierde shift er al op zitten bij het Ampersand Cafe, een klein schattig cafeetje en boekenwinkeltje!
Tijdens een paar rondjesLeer más
Vaucluse
28 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 21 °C
Nu het mooie weer is teruggekeerd, zie ik m'n kansen schoon om er weer op uit te trekken. Na het college vandaag ben ik de bus ingestapt naar Vaucluse, een wijk zo'n 9 kilometer van huis tenLeer más
Sydney Marathon
31 de agosto, Australia ⋅ ☀️ 21 °C
Vanochtend was de Sydney Marathon! Vroeg, want... ja geen idee. Hoe dan ook, ik stond keurig om 7 uur langs de kant :). Het was 7 minuutjes lopen van huis, dus dat kon ik niet missen.
En het was eenLeer más
Bondi to Coogee
8 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 27 °C
De lente is officieel ingegaan, en met 27 graden en zon werd dat even goed duidelijk gemaakt! Na m'n college over stadsbombardementen, heb ik de bus gepakt naar Bondi Beach (was nog nietLeer más
En na zonneschijn komt...
10 de septiembre, Australia ⋅ 🌨 17 °C
Regen. Heel veel regen.
The Magpie Swooping Season
15 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 20 °C
Magpie swooping season is begonnen! Mag wattes (ook mijn eerste reactie)? De Magpie is een vogel die hier leeft, en de vrouwtjes gaan broeden rond deze tijd. En de mannetjes... die worden lichtelijkLeer más
Spit to Manly
16 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 26 °C
Afgelopen zondag weer gewandeld! Met wat vrienden zijn we met de bus richting Manly gegaan, een soort schiereiland, een gek flapje Sydney ten noordoosten van het centrum. Het staat bekend om znLeer más
Studeren moet ook nog gebeuren...
18 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 21 °C
Inmiddels gaat de studie ook gewoon weer door. De presentatie voor Race Racism and Australia ging super goed, maar de volgende deadlines zijn al geweest en nieuwe komen er alweer aan.
Voor hetzelfdeLeer más
Blue Mountains (1)
29 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 22 °C
Een weekje vakantie! Samen met vier vrienden hebben we met de trein Sydney verruild voor Katoomba, in de Blue Mountains. Katoomba zelf, en de dorpjes er omheen, stellen niet zoveel voor maar passenLeer más
Blue Mountains (2)
30 de septiembre, Australia ⋅ ☀️ 26 °C
Vandaag een stevige wandeling! We hebben de bus naar Blackheath gepakt, een schattig, super rustig dorpje. We hebben een extra iemand meegenomen (Libby) uit het hostel. De wandeling begon in superLeer más
Blue Mountains (3)
1 de octubre, Australia ⋅ ☀️ 20 °C
Vandaag weer een wandeling! We vertrokken met de bus naar Wentworth Falls, een dorp verderop. We wisten eigenlijk niet eens zo goed waar we naartoe gingen, maar het stelde ons zeker niet teleur.
NaLeer más
Mosman-Balmoral Beach Walk
14 de octubre, Australia ⋅ ☀️ 26 °C
Vandaag weer een dagje ontsnappen uit de drukte van de stad. En hoe kan dat weer beter dan met een Coastal Walk, jawel, in de stad. Eerst met de fiets naar het centrum, vanaf daar een ferry genomenLeer más
Wat fotootjes
23 de octubre, Australia ⋅ ☀️ 21 °C
Wat losse, niet smanehangende fotootjes! Het studieleven gaat gewoon door, maar loopt ook langzaam op z'n einde. Collegeweek nummer 11 is alweer voorbij, nog drie te gaan. Er zijn nog een paar essaysLeer más
Royal Coast Track
6 de noviembre, Australia ⋅ ☀️ 25 °C
Geen college vandaag en ik was even helemaal klaar met alle deadlines, dus trok ik een dagje de vredige natuur in! En ik ben er niet over uit wat er mooier was, de flora of de fauna.
SochtendsLeer más

ViajeroDit is weer genieten! Een beeldend verhaal Bram!
ViajeroHet begin van een nieuw avontuur. Heel veel plezier.
Wat leuk om over je avonturen te lezen Bram. Ik zie het zo voor me. 😀 [Esther]