• Berowra to Cowan

November 18 in Australia ⋅ ☀️ 27 °C

Vandaag weer een nieuwe wandeling! Iedereen is druk met studie, maar mijn tentamen is pas over ruim twee weken, dus perfect om er weer even tussenuit te gaan. Eerst een uur met de trein, deze keer naar het noorden. Uitgestapt in Berowra, een klein dorp wat niet zoveel voorstelt, maar er wel heerlijk Australisch uitziet, begon de wandeling.

De route liep door heel mooi groen heuvelachtig gebied, met de Berowra Creek er dwars doorheen, een uitsteeksel van de zee. Op een gegeven moment kwam ik aan bij Berowra Waters, een soort gehucht met allemaal huizen direct aan het water en heel veel boten op de creek. Ook nog twee keer een Goanna tegengekomen, en Hagedis van bijna anderhalve meter 😶.

De wandeling eindigde in Cowan, een dorp verderop. Ondanks dat dit ook niks voorstelde, was hier een heel klein cafeetje, wat volgens mij vooral dienst deed als ontmoetingsplek voor het dorp (het was praktisch een grote woonkamer met een keukentje, met wat tafeltjes buiten). Super schattig, en daarna weer terug naar Sydney!

En dan minder vrolijk nieuws... m'n fiets is gisteren gejat.