• Einde van het semester!

28 November, Australia ⋅ ☀️ 28 °C

De exchange is klaar! Donderdag m'n tentamen gehad, alle deadlines ingeleverd, dus het is gedaan! Deze week stond voornamelijk in het teken van studeren, in de bibliotheek van UTS, een andere universiteit in Syndey 🙃 De bibliotheek van USYD is oud en was extreem druk de hele tijd, terwijl die van UTS heel nieuw is en vrijwel leeg is omdat zij al eerder vakantie hebben.

Het was een apart idee om na het tentamen de campus af te fietsen, wetense dat ik (voorlopig) niet meer terug kom. En aan de andere kant ook ongelooflijk relaxed om vakantie te hebben! Omdat er zo weinig tijd zat tussen het einde van colleges in Wageningen en het begin in Sydney, is dit eigenlijk pas de echte zomervakantie. En dat werd gevierd op het strand :)

Komende dagen zal vooral bestaan uit wat uitrusten en met vrienden afspreken, de meesten vertrekken komende dinsdag. Vanaf dan heb ik nog een paar dagen voor mezelf, en een paar dagen werk, en dan kan het Nieuw-Zeeland avontuur beginnen!

Afgelopen week heb ik nog een wandeling gedaan in het Royal National Park. Niet extreem bijzonder, maar heerlijk rustig door het bos met een riviertje er doorheen. Wel de eerste slang gezien, waar ik mijn voet echt recht naast zette 😶 En het was geen lullig slangetje, maar echt zo'n dikke... Waarschijnlijk was het de Red bellied black snake, vertelde een vriend die een vak volgde over Australia's deadliest animals. Iets minder dan anderhalve meter, en giftig 😇 Gelukkig vluchten ze vaak in plaats van dat ze bijten, en dat geluk had ik zeker nu ook. Was vooral blij dat ik er niet op ben gaan staan...
    Baca lagi