Nicea
14. september 2018, Frankrig ⋅ ☁️ 24 °C
Po szybkiej wizycie w Cannes następnym naszym celem jest Nicea! Piękne miasto, piękne widoki, świetny klimat i najlepsze moijto jakie piłem! Nie wiem czy było takie dobre czy w odpowiednimLæs mere
Monako
15. september 2018, Monaco ⋅ ☁️ 24 °C
Dzień zaczynamy od przyjazdu do Monako, spacerujemy po mieście i przede wszystkim odwiedzamy kasyno! Spacerując znajdujemy też odciski stóp sławnych ludzi wśród, których jest Zbigniew Boniek!Læs mere
Genua
15. september 2018, Italien ⋅ 🌧 27 °C
Po kilku godzinach spędzonych w Monako wjeżdżamy po raz pierwszy do Włoch! Dla mnie to coś nowego, nowe państwo, nowe doświadczenia. To już 7 kraj na tym wyjdzie, w którym będę po raz 1!Læs mere
Cinque Terre
16. september 2018, Italien ⋅ ☁️ 24 °C
Włochy od samego początku robią wielkie wow! Cinque Terre to jest genialne miejsce! Morze, klify, góry, kolorowe miasteczka, możliwość trekkingów i przepyszne jedzenie!
Idąc szlakiem,Læs mere
Lucca
17. september 2018, Italien ⋅ ☁️ 27 °C
Tym razem nocleg spędzamy na przydrożnym parkingu. I tutaj mam ciekawą historię!
Wstaję w środku nocy żeby zrobić siku, po drugiej stronie drogi był mały lasek, krzaki. Wchodzę tam trzyLæs mere
Pisa
17. september 2018, Italien ⋅ 🌧 25 °C
Do Pizy wjeżdżamy tylko na chwilę, zobaczyć krzywą wieżę. Jest ona nieźle pochylona. Następnie udajemy się na plażę na zachód słońca i nocleg
Rosignano Solvay
17. september 2018, Italien ⋅ ☁️ 24 °C
Jesteśmy chwilowo na przepięknej plaży, przy której jest też woda o niesamowitym kolorze! Wygląda to trochę jak na Karaibach, sęk w tym, że to wszystko jest skutkiem zanieczyszczeń zLæs mere
Volterra
18. september 2018, Italien ⋅ 🌧 23 °C
Kolejnym miejscem jest Volterra. Podziwiamy piękne stare miasteczko oraz mamy przepiękne widoki z trasy w tym regionie
San Gimignano
18. september 2018, Italien ⋅ ☁️ 26 °C
W San Gimignano jest podobna sytuacja, odwiedzamy też sklepik Lawendowy oraz idziemy na lody - podobno jedne z lepszych we Włoszech.
Siena
18. september 2018, Italien ⋅ 🌧 24 °C
Siena jest kolejnym podobnym miastem w okolicy. Szwendając się można poczuć świetny klimat. Udaje nam się też dotrzeć na stadion lokalnego klubu.
Tego dnia wieczorem dojeżdżamy na parkingLæs mere
Mantua
19. september 2018, Italien ⋅ ☁️ 22 °C
Kierujemy się już na północ i po drodze śpimy na jednym z parkingów. Sytuacja jakoś tak się złożyła, że w namiocie dwuosobowym śpimy w 4! Da się ale jest trochę ciasno. Docieramy doLæs mere
Verona
19. september 2018, Italien ⋅ ☀️ 25 °C
Verona to nie tylko balkon Julii, całe miasto jest ładne, a wrażenie robi amfiteatr.
Parco Delle Cascate
19. september 2018, Italien ⋅ 🌧 22 °C
Włoskie miasta i miasteczka są piękne, ale w końcu zatrzymujemy się poza nimi, w parku, w którym jest kilka pięknych wodospadów! Tutaj wrażenie robi ta ogromna huśtawka! Siadamy na nią iLæs mere
Padwa
20. september 2018, Italien ⋅ ☀️ 27 °C
Nocujemy na skrawku zieleni, przy jakiejś wodzie i rano jedziemy do Padwy. Kolejne piękne Włoskie miasto! Po zwiedzaniu naszym miejscem spotkania jest bus ale jak się okazuje mamy jeszcze chwilęLæs mere
Wenecja
20. september 2018, Italien ⋅ ☀️ 27 °C
Naszym ostatnim punktem tej jakże pięknej podróży jest Wenecja. Przechadzamy się przez miasto i decydujemy zrobić zrzutkę i przepłynąć gondolą. Niesamowite doświadczenia, świetni ludzie iLæs mere
Wenecja
20. september 2018, Italien ⋅ ☀️ 27 °C
W Wenecji spędzamy też sporo czasu na rozmowach i obserwacjach pijąc wino przy jednym z kanałów. Po tym wszystkim udajemy się na jakiś obiad. Zamawiamy m.in lasagne i gnocchi. OczywiścieLæs mere
Lignano Sabbiadoro
21. september 2018, Italien ⋅ 🌙 24 °C
Kawałek dalej za Wenecją zatrzymujemy się na nocleg, podziwiamy ostatni tak piękny zachód słońca na tej wyprawie, rozkładamy obozowisko i spędzamy miło czas do późnych godzin. NastępnieLæs mere
Częstochowa
22. september 2018, Polen ⋅ ☁️ 15 °C
Tym razem nie będę miał po drodze więc muszę wysiąść w Częstochowie. Dochodzę na dworzec, zamawiam kebaba i czekam na autobus do Wielunia. Kebab był źle zamknięty i wszystko leciało miLæs mere
Lututów
22. september 2018, Polen ⋅ ☁️ 16 °C