• Dag 17 5 maart

5 marca 2017, Wietnam ⋅ ☀️ 27 °C

De laatste volle dag van onze rondreis door Vietnam. Heerlijk geslapen in onze Coco Hut homestay en na het ontbijt hebben we nog een fietstocht op het programma staan naar een kokosmatten fabriek in een naastgelegen dorpje. De met de hand gemaakte kokosmatten worden aan de groothandel verkocht voor 18.000 Vietnamese Dong: klinkt goed zou je denken maar is € 0,75. Het is overigens geen deurmat echter een vloerkleed van 2 x 3 meter. Er werd tijdens onze aanwezigheid geen productie gedraaid. Het is zondagochtend dus tijd voor de katholieke kerkdienst. Ook nog naar de kerk gereden echter dienst was nog niet begonnen. Terug naar de homestay, bagage gepakt en in de auto gestapt voor de trip naar Saigon, naar het hotel waar we eerder gelogeerd hebben. Straatjes doorgelopen welke we eerder hebben overgeslagen en vlakbij ons hotel restaurant ontdekt en gelunched, maar waar het vlees voor de avondmaaltijd al op de bbq ligt te garen. In totaal dien ze er op een lage temperatuur 10 uur over. Na de lunch ook maar gereserveerd voor vanavond: weer een zorg minder, hoeven we daar in ieder geval niet meer over na te denken. Czytaj więcej