Joined February 2017 Message
 • Day22

  Vrijdag 29 november 2019

  November 29, 2019 in the Netherlands ⋅ ☀️ 6 °C

  Het vliegtuig vertrok precies op tijd, stoelen met extra beenruimte geboekt, een beetje geslapen en ja bijna 13 uur is lang maar voor je het weet sta je weer aan de andere kant van de wereld waar je iedereen kunt verstaan. Koffers kwamen vlot, met de trein naar station Zuid, overstappen op de Noord-Zuid lijn, in Noord stond Edith met de auto voor ons klaar en binnen 19 uur nadat we het hotel in Taipei hadden verlaten openen we de voordeur van ons huis.

  Hoe vatten we deze fijne vakantie het kort samen:
  * 5 dagen met z’n vijven in Seoel was het hoogtepunt: wat een rijkdom om dat samen te mogen beleven, te kunnen zien waar Bas studeert en leeft en qua duur lang genoeg
  * de natuur aan de oostkant van Taiwan is overweldigend: mochten we nog eens teruggaan naar dit eiland dan zou dit de reden zijn om alles te zien in het natuurpark Taroko
  * na jaren weer snorkelen en genieten van de wereld onder water: misschien blijft dit zo fascinerend juist omdat het je het niet ieder jaar doet
  * de rondreis verliep, op de 4 dagen strandvakantie na, zoals gepland. Verplaatsen met een huurauto ging prima en de vooraf geboekte accomodaties waren allemaal goed
  * Taiwan een eiland waar de inwoners vriendelijk en gastvrij zijn en China voelbaar is, opvallend nauwelijks Engels wordt gesproken, de gehele dag door noedelsoepjes worden gegeten, op iedere hoek van de straat een ‘7 eleven’ supermarkt zit, scooters net zoals in andere Aziatische landen een belangrijk vervoermiddel zijn, de westkust onder andere qua landschap en infrastructuur het tegenovergestelde is van de oostkust, zowel voetgangers als het gemotoriseerde verkeer zich aan de verkeersregels houden zelfs als je onnodig voor rood staat te wachten, de verkeerslichten niet verticaal maar horizontaal zijn en alles van een dier, van kop tot staart, wordt gegeten
  * de berichten en foto’s die we van Esther en Bernd vanuit Vietnam kregen: mooi om te zien dat ook zij genoten van een fijne vakantie

  Weer een Aziatische reiservaring rijker en wat een weelde om dit te kunnen doen.
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day21

  Donderdag 28 november 2019

  November 28, 2019 in Taiwan ⋅ 🌧 17 °C

  Vandaag is onze laatste vakantiedag: we vertrekken 20:30 uur uit het hotel en nemen een taxi richting het internationaal vliegveld. We vliegen om 0:20 uur met de KLM rechtstreeks vanuit Taipei naar Amsterdam en de vlucht duurt 13:20 uur. Verwachte aankomsttijd vrijdagochtend 06:40 uur.
  Het is een hele relaxte dag, eigenlijk wachten we tot de terugreis gaat beginnen. Nog een keer de straat op en wat ronddolen, ondanks dat het af en toe miezert van de regen. We hebben geen zin om nog echt iets te ondernemen dus in de loop van de middag keren we terug naar onze hotelkamer. Ook wel lekker, we lezen wat, kijken een uitzending gemist en pakken onze koffer en handbagage in. Tegen etenstijd op zoek naar een hotpot restaurant dichtbij het hotel. Daarna douchen, voor het eerst sinds ruim 2 weken weer een spijkerbroek aan en dan zijn we klaar voor vertrek.
  Het volgende en tevens laatste verslag van de Seoel & Taiwan reis zal gemaakt worden in Broek in Waterland.
  Read more

 • Day20

  Woensdag 27 november 2019

  November 27, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 22 °C

  Wanneer we na het ontbijt het hotel uit lopen is het heerlijk weer: zonnetje, 24 graden en een lekker briesje. Prima omstandigheden voor een flinke wandeling door dit gedeelte van Taipei. We lopen richting de rivier die dwars door de stad heen loopt. We komen op een marktje terecht waar weer van alles te koop is. Vervolgens passeren enkele kleine tempels en komen aan bij de eerder genoemde rivier. Als we een stuk langs de rivier hebben gelopen stuiten we op een visser die we op wonderbaarlijke wijze binnen 5 minuten 3 grote vissen uit het water zien halen. Hij heeft een hengel en aan het einde van zijn lijn zit een stuk lood en meerdere haken. De lijn heeft hij in zijn hand, werpt het lood met haken in het water, sleept het enkele meters over de bodem en maakt dan opeens een slaande beweging. Als hij beet heeft zitten de haken in het lijf van de vis. Het lijkt er op dat de vissen op de bodem van de rivier liggen te rusten of zo.
  We lopen door langs de rivier en hebben een mooi uitzicht over de andere kant van de stad.
  Na 2.5 uur gewandeld te hebben zijn we terug in het hotel, frissen ons even op en gaan met de taxi naar de Chiang Kai-shek gedenkhal. Chiang is de voormalig president van Taiwan die belangrijk is geweest voor de republiek en zich altijd heeft afgezet tegen het communistische vaste land van China.
  Hier maken we de wisseling van de wacht mee, gehouden voor een enorm beeld van een zittende Chiang Kai-shek. Na deze ceremonie lopen we hier nog door de buurt en gaan in de loop van de middag weer terug naar ons hotel. Eind van de dag staat de teller op 18.662 stappen en volgens de Apple gezondheid app is dat precies 10 kilometer. Beloning: heerlijk bord pasta met garnalen, champignons en groene pesto.
  Read more

 • Day19

  Dinsdag 26 november 2019

  November 26, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 21 °C

  Afscheid genomen van Hualien en van onze gastheer Arthur. Vandaag is ook de laatste dag dat we met de huurauto op pad zijn. De rit van Hualien naar de hoofdstad Taipei is 164 kilometer en duurt ruim 3.5 uur, via de oostkust van Taiwan in noordelijke richting en dan bijna helemaal in het noorden van Taiwan ter hoogte van Taipei het binnenland in. Deze laatste rit is ook schitterend met links de groene massale bergen en rechts de oceaan met allerlei kleuren blauw. We hebben de afgelopen jaren meerdere mooie landen mogen bezoeken maar aan deze oostkust is het echt schitterend. Het is veel sturen, bochtje na bochtje, meerdere keren stilgestaan in verband met werkzaamheden aan de weg maar des te meer tijd om te genieten. Het laatste stuk van 55 kilometer is snelweg en we passeren meerdere tunnels waarvan er één zelfs 13 kilometer (!) lang is. In Taipei leveren we de auto in bij het verhuurbedrijf en gaan met een taxi naar ons hotel: deze heeft een industrieel interieur, is vrij nieuw en bevindt zich in de wijk New Taipei.
  Fijne kamer, kunnen hier zelfs een wasje doen en het gaat zeker lukken om onze laatste vakantiedagen hier door te brengen.
  Naast de mooie foto’s die we van Esther en Bernd doorgestuurd krijgen ontvang ik ook de foto’s van mijn snorkel avontuur van vorige week vrijdag. Ben ik heel blij mee.
  Read more

 • Day18

  Maandag 25 november 2019

  November 25, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 20 °C

  Taroko staat vandaag op het programma: voordat we vertrekken kregen we een uitgebreid ontbijt geserveerd van onze gastheer. Wat een bijzonder aardige man: iedere keer als we aankomen of vertrekken staat hij klaar voor een praatje en ons veel plezier te wensen.
  Op naar Taroko: we rijden na een half uur het natuurpark in en maken kennis met het wegverkeer in het park. Een hele ervaring en goed opletten op het busverkeer. Er zijn namelijk smalle weggedeeltes waar voertuigen elkaar moeten passeren echter door overhangende rotsen en de hoogte van de bussen is hier niet overal ruimte voor. Met klamme handjes kiezen we er voor om niet helemaal tot het einde door te rijden. Maar wat een grote hoeveelheid aan bussen en dan is het nu geen eens hoogseizoen.
  Enkele keren gestopt om van het uitzicht te genieten. Terug naar het beginpunt waar we gaan voor een van de langste trails in het park, circa 4.5 km. Hoe mooi het is is moeilijk te beschrijven. De voettocht gaat door een deel van de kloof en om iedere bocht is weer iets anders moois te zien. Wat een natuurgeweld! Is het niet de kleur van het water, of de door de rivier uitgesleten marmerrotsen, dan is het wel alle vegetatie die hier groeit. De onderwaterwereld is mooi maar dit heeft zeker ook wat, helemaal in combinatie met het geluid van het stromende water op de achtergrond. Al met al een mooie ervaring die we niet hadden willen missen: niet alles gezien maar absoluut genoten.
  Aan het einde van de middag terug bij de homestay staat gastheer Arthur ons op te wachten en serveert fruit en koekjes. Hierna nemen we een verfrissende douche omdat we niet helemaal okselfris meer zijn.
  s’ Avond Italiaans (vegetarisch) gegeten: morgen staat de terugreis naar Taipei gepland. De laatste etappe van onze vakantie.
  Read more

 • Day17

  Zondag 24 november 2019

  November 24, 2019 in Taiwan ⋅ ☁️ 24 °C

  Dacht dat we vandaag net als gisteren wederom 125 kilometer moesten rijden echter dit blijken er 175 te zijn. Weer door de bergen en langs de kust en ondanks dat we een deel van de rit regen hebben gehad is de natuur echt overweldigend. Na 3.5 uur komen we aan bij onze homestay in Hualien.
  Ook hier komen we te vroeg aan dus maar even te voet de omgeving verkennen en lunchen bij een Japans restaurant.
  Onze gastheer is super aardig en doet er alles aan om het ons naar de zin te maken: en spreekt bovendien Engels, dat scheelt een stuk. Ook nu weer een fantastische kamer, helemaal goed.
  ‘s Middags met de auto een kwartiertje rijden naar het centrum van de stad. Veel winkels en eettentjes. Ook zijn er smalle straatjes waar gegeten wordt die ons doen denken aan Bangkok.
  Eind van de middag terug naar onze homestay en ‘s avonds in de buurt hotpot gegeten. Morgen gaan we naar attractie nummer 1 van Taiwan: Taroko National Park. We zijn erg benieuwd.
  Read more

 • Day16

  Zaterdag 23 november 2019

  November 23, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 28 °C

  Vandaag vanuit het zuiden van Taiwan richting noorden via de oostkust. Langs de westkust ligt een snelweg, de high speed rail en wonen de meeste Taiwanezen; langs de oostkust moet je meer tijd uittrekken om te reizen omdat er geen snelweg is aangelegd.
  We vertrekken op tijd voor de reis van 125 kilometer waar we uiteindelijk ruim 2.5 uur over gaan doen. Hele mooie route door de bergen met schitterend uitzicht en het laatste deel rijden we langs de kust waar het water na iedere bocht weer een andere kleur blauw lijkt te hebben. Rond het middaguur arriveren we bij onze ‘gekleurde’ homestay waar we 1 nachtje zullen blijven. De eigenaar staat ons op te wachten wanneer we het erf op rijden echter spreekt, hoe verrassend, geen woord Engels. Omdat ons Chinees niet verder gaat dan Ni Hao belt hij zijn dochter die we later in de middag zullen ontmoeten: zij spreekt wel Engels. We kunnen wel al naar onze kamer: prima en het bed is boven in de loft.
  ‘s Middags gaan we naar de stad Taitung en rijden nog langs de kust. Uiteraard mag de gebruikelijke stop voor een versnapering niet ontbreken. Top locatie, tussen de kokosnotenbomen door kijken we naar de blauwe oceaan. We lopen nog wat rond en gaan terug naar het appartement omdat er nog betaald moet worden. Dit regelen we met de dochter.
  Tegen het eind van de middag weer terug naar Taitung, dat ongeveer 6 kilometer verderop ligt. Hier begint om 17:00 uur de night market. Vallen wij even met onze neus in de boter. Lekker vers gemaakte dumplings gegeten en noodles.
  Op tijd weer terug naar het appartement: morgen willen we vroeg vertrekken richting Hualien. Zelfde afstand als vandaag echter volgens het navigatiesysteem doen we er een uur langer over. We gaan het zien.
  Read more

 • Day15

  Vrijdag 22 november 2019

  November 22, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 27 °C

  Een dag waar Peter naar uitgekeken heeft. Heerlijk weer, zon en geen wind, dus op naar Wanlitong: de beste locatie om te snorkelen in de zuidelijke regio Kenting. Op slechts 12 kilometer rijden vanaf onze homestay. Bij aankomst was net een groep duikers zich aan het voorbereiden om te water te gaan. Nelly had snel een instructeur geregeld die met Peter meegaat. Wetsuit aan, duikschoenen, zwemvest en flippers mee en hup het water in. Het was zo mooi: koraal niet spectaculair maar zoveel verschillende soorten vissen met vele kleuren gezien. Echt fantastisch! De instructeur had in zijn wetsuit brood meegenomen die we aan de vissen gingen voeren door ze uit je hand te laten eten. In totaal 45 minuten met instructeur gezwommen en daarna nog 20 minuten alleen. De onderwaterwereld is zo mooi en je wordt er erg relaxed van.
  De instructeur heeft nog foto’s onder water gemaakt, hopelijk krijgen we die eerdaags binnen.
  ‘s Middags heerlijke sandwich gegeten en lekker aan het strand gelezen: deze dag komt voor Peter in zijn top 2 van zijn vakantie. Op 1 staat met het gezin in Seoel en op 2 dus deze snorkelervaring.
  Vandaag de laatste dag in onze mooie homestay: morgen 125 kilometer rijden naar Taitung, waar we 1 overnachting hebben geboekt.
  Read more

 • Day14

  Donderdag 21 november 2019

  November 21, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 26 °C

  Vandaag relaxed dagje waarvoor we hier 4 dagen naar toe gekomen zijn: lekker aan het strand. Op tijd met de auto het natuurpark in, onder andere naar een park en een vuurtoren bij het zuidelijkste puntje van Taiwan. Mooie omgeving, helaas staat de vuurtoren in de steigers: ach, als dat het ergste is.
  Onderweg drinken we koffie en raken aan de praat met een man afkomstig uit Manchester, die in z’n uppie een 1/2 jaar door Azië reist. Daarna richting strand om te brunchen, te zonnen, te luieren: het lijkt wel vakantie.
  Verder geen spannende dingen gedaan: korte Penguin dus vandaag.
  Read more

 • Day13

  Woensdag 20 november 2019

  November 20, 2019 in Taiwan ⋅ 🌬 24 °C

  De storm houdt aan, geen goed weet om te luieren aan het strand: gelukkig hebben we een auto en kunnen we op pad. Toch eerst even naar de zee gereden want je moet toch minimaal 1 keer met je grote teen in de Stille Oceaan hebben gestaan, nietwaar?
  Deze mooie homestay is exclusief ontbijt dus dat doen we buiten de deur. Het is al wat later op de ochtend het wordt een brunch, uit de wind in het zonnetje en genieten van een witte wijn.
  Na de brunch stappen we in de auto richting enkele bezienswaardigheden in de omgeving. Het is allemaal niet zo spectaculair maar toch leuk om gedaan te hebben.
  We bezoeken een informatiecentrum van een nucleaire energiecentrale, we lopen een stuk een berg op opzoek naar de waterval en rijden naar een park waar gas uit de aarde komt dat is aangestoken. Ook gaan we richting een historische stad.
  Het centrum bij de centrale is interessant, omdat er al enige tijd geen regen is gevallen komt er nauwelijks water uit de bergen voor de waterval, de brandende aarde niet spectaculair en het oude aan de historische stad betreft een stuk stadsmuur. Al met al zijn we lekker bezig geweest. Eind van de middag bij het informatiecentrum van het Kenting Natuurpark geweest voor het geval het morgen nog stormt en het geen strandweer is. ‘s Avonds geen Taiwanees gegeten, ook weer eens lekker.
  O ja, over de helft van de vakantie: lijkt lang geleden dat we met z’n viertjes in Seoel aankwamen en Bas ons op straat tegemoet kwam lopen.
  Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android