Leuk hutje
February 22, 2022 in Costa Rica ⋅ ⛅ 28 °C
Het La Fortuna melkboerderijtje hebben we ingeruild voor een hutje bij La Tigra in de buurt. De kat komen we niet vanaf. Generaal Worm (GW) blijft ons maar opzoeken, dus hebben we een minipannenkoekje gebakken. Ik schrok me de pleuris toen ik ‘s avonds terugliep naar het huisje en ineens de hond van de video ons in het pikkedonker stond op te wachten. Het is wel een hele lieve hond gelukkig. Oh en we hebben twee toekans in de tuin! En heel veel kolibri’s 🌸🌼🌻.
We hebben gewandeld in het Bosque Eterno de Los Niños. Kinderen van over de hele wereld hebben geld ingezameld om het regenwoud te beschermen, met als resultaat dit 23.000 hectare reservaat vol biodiversiteit. We hebben 10 kilometer door een Planet Earth aflevering gelopen en we zijn niemand tegengekomen. Er waren watervallen, bruggetjes, een meer en kokende modderrivieren. De taxi erheen was veel te duur, dus wilden we na de 10 km tocht door het bos nog 10 km teruglopen naar huis. Gelukkig kwamen we een hele leuke familie tegen waarbij we achterin de pickup truck mochten meeliften. Gelukkig maar, want eenmaal in de achterbak zagen we hoe ambitieus dat plan was.
Gisteren zijn we gaan canyonen🧗🏻. We dachten eindelijk na een relatief sociaal schuwe week nieuwe mensen te ontmoeten, bleek dat er niemand anders zich had opgegeven die middag. Heel exclusief om een privé tour te krijgen, maar ook jammer dat je altijd de eerste bent die boven een afgrond moet hangen. We hebben ons geen fotoservice van €25 laten aansmeren dus voor de beeldvorming: we waren middenin de jungle en klauterden door watervallen en sprongen van rotsen af in het water. En dat deden we natuurlijk ontzettend soepel en professioneel en de helmen stonden ons erg goed.
Voor de mensen die dit allemaal tot het einde hebben gelezen: ik hoop dat de storm is gaan liggen in nederland en de schade beperkt is. Succes met de gemeenteraadsverkiezingen, en geniet er vooral van dat alles weer open is! Tijmen shoutout gefeliciteerd met je verjaardag 🥳 we gaan met je pilsen als we terugzijn oké hajjeeeRead more

TravelerSuperleuk 👍😃😘😘😘
TravelerNeem Generaal Worm mee naar huis ik wil hem wel hebben
TravelerHet is een loedertje