Het Begin
14 Şubat 2022, Kosta Rika ⋅ ☀️ 23 °C
Aangekomen in Tropical Paradise hoofdstad San José, waar we ook zo snel mogelijk weer weggaan. Hoogtepunt tot zover: een wasbeertje op straat gezien en natuurlijk dat we op valentijnsdag herenigdOkumaya devam et
Ciudad Quesada
15 Şubat 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 22 °C
Blijkt dat Juan Castro Blanco national park flink minder toegankelijk is dan gedacht (verboden voor toeristen) (verklaart waarom niemand er iets vanaf wist). Niets gedaan hier maar wel burrito’s enOkumaya devam et
La Fortuna
17 Şubat 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 28 °C
Afgelopen dagen toegegeven aan de toeristische hype rondom het stadje La Fortuna. We overnachten bij een boerderij met uitzicht op koeien en de Arenal vulkaan. We wilden eerst de vulkaan op, maar datOkumaya devam et
Leuk hutje
22 Şubat 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 28 °C
Het La Fortuna melkboerderijtje hebben we ingeruild voor een hutje bij La Tigra in de buurt. De kat komen we niet vanaf. Generaal Worm (GW) blijft ons maar opzoeken, dus hebben we een minipannenkoekjeOkumaya devam et
Drake Bay
25 Şubat 2022, Kosta Rika ⋅ ☀️ 29 °C
Samen met honderden andere witte toeristen besloten we ‘lekker van de route’ naar een stuk ‘onontdekt’ Costa Rica te gaan. De voertaal is nog net geen Nederlands hier.
Drake Bay is ergOkumaya devam et
Jacó
2 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ☀️ 30 °C
Wij hebben gesurft in Jacó zodat we nog niet naar San José hoefden. Onze eerste keer surfen en Ole kon al op het surfboard staan😎 🏄♂️ Wij weten ook niet waar het onderonsje op de fotoOkumaya devam et
Carrie in Quarie
6 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 29 °C
Het wordt onverwachts een maand Costa Rica in plaats van twee weken. We zitten in een hutje met een hangmat en zwembad, dus dat is niet verkeerd. Ik ben wel bang dat een ambtenaar me komt opzoeken,Okumaya devam et
Playa Palma
10 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ 🌙 28 °C
(Van vorige week) Gesurft en geluierd en bij de housewarming geweest van onze host in matchende witte outfits. Surfen gaat beter en ook ik kan inmiddels houterig en slungelig mezelf soms staandeOkumaya devam et
Een dieptepunt en een hoogtepunt
16 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ 🌧 20 °C
In Alajuela, een pittoreske wijk in schitterend San José, tussen de hekken, uitlaatgassen en zwerfafval, kregen wij de dag voor de vlucht een mailtje. We hebben €250 betaald om te horen dat we nietOkumaya devam et
Da was m dan (in Costa Rica)
21 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 12 °C
Dit was laatste weekje Costa Rica!
We hebben de eerste paar kilometer van Cerro Chirripo gelopen, want de tocht naar de top inclusief overnachting op base camp bleek in november al gereserveerd teOkumaya devam et
Gastschrijver Special: Schaduwzijde
27 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 19 °C
Beste drie trouwe lezers, het is een eer dat ik gevraagd ben als gastcurator van dit bulletin. In deze collectie kies ik ervoor de schaduwzijde van costa rica te laten zien. We zien vraatzucht,Okumaya devam et
Dieren pt 1
27 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ⛅ 18 °C
Kleine diertjes uit Costa rica
Exclusief de quetzal, morpho didius vlinders en dergelijken
Dieren pt 2
28 Mart 2022, Kosta Rika ⋅ ☀️ 27 °C
Exclusief krokodilletjes en de diepzeedieren en veel apen. Ole en ik mogen elkaar de hand schudden want wij hebben alle vier de aapsoorten in Costa Rica in het wild gespot. Dit zijn capuchinaapjes,Okumaya devam et
Chili eerste impressie
29 Mart 2022, Şili ⋅ ☀️ 22 °C
Chili inkomen was heel veel papier voorbereiding, maar het is gelukt, en ik heb ondanks de douane hond illegale artikelen het land in gesmokkeld: bloemzaadjes! Chili is een soort afgebakend eiland aanOkumaya devam et
Op pad
1 Nisan 2022, Şili ⋅ ☀️ 13 °C
Wildkamperen met ayun en haar vriend was zo succesvol dat we hebben besloten zelf maar een tentje aan te schaffen.
De zoektocht en de vondst van de vulkaan
7 Nisan 2022, Şili ⋅ 🌧 15 °C
We zijn twee (ik) en drie (Ole) maanden geleden vertrokken naar een ander continent. We hebben wekenlang onze bagage en plannen voorbereid, nauwkeurig elk reis item gewogen en overwogen. We hebbenOkumaya devam et
Twee straathonden in Cochamó
16 Nisan 2022, Şili ⋅ 🌙 11 °C
Ik zal beginnen met een feitje over de Chileense mosselindustrie. Chili is de op een na grootste producent van mossels. Wij hadden het genoegen in de auto te zitten bij een man die het afval van 2/3eOkumaya devam et
De lonerweek
22 Nisan 2022, Şili ⋅ 🌧 11 °C
Ik begin wel met het teleurstellende nieuws. De pinguin is niet gevonden. Er was een kans dat Ole deze zou spotten op Chiloé, maar het seizoen was al helaas lang voorbij. Het doel van deze reisappOkumaya devam et
Pucón
1 Mayıs 2022, Şili ⋅ ☁️ 13 °C
In Pucón hebben we besloten anders te leven. De co-knoop is doorgehakt en ineens hebben we niet zo lang meer. Na een week uit mijn neus te vreten gaan we nu leven zoals de andere mensen in hetOkumaya devam et
In de woestijn met Ole en Carlijn
8 Mayıs 2022, Şili ⋅ ☀️ 14 °C
Op de mountandem hebben we twee dagen de Atacama woestijn verkend. Als twee lompe lange mensen met een nog lompere lange fiets hebben we onszelf door bergkloven gewurmd en door parken gesjeesd. OnzeOkumaya devam et
New York
19 Mayıs 2022, Amerika Birleşik Devletleri ⋅ ⛅ 18 °C
Namens ons volgt een dringend advies: nooit een overhaaste kappersbeurt bij een willekeurige kapper in je dag proppen omdat het goedkoper zou zijn dan in Nederland. Na een verzoek om eenOkumaya devam et