A "rövid" nap
June 23 in Italy ⋅ ☀️ 23 °C
A rövid nap, amikor rápihenünk a leghosszabbra, így terveztük.
Az eredeti terv 11km volt.
Reggel 7 körül keltünk, remek volt szállodában aludni, kádban fürödni, kicsit rendbe szedni magunkat. Ahhoz képest hogy hajnalban még nem tudtam kikelni az ágyból, úgy fájt minden, reggelre egész jó lett.
Gyors kávé reggeli egy kávézóban.
Jaj, el is felejtettem tegnap, hogy a 2500 méter magas hágó egyben a francia olasz határ volt, tehát már Olaszországban vagyunk.
9 után kicsivel el is indultunk, ami az, eddigi reggel 6okhoz képest egész normális.
Cserébe már rohadt meleg van, és most 3 óra emelkedő jön. Nagyon szuper kis településen voltunk, sajnos nem volt idő megnezni, de amit láttunk most reggel Courmayeur-ból az olyan, igazi hegyi városka, régi ódon házakkal, kis utcákkal.
Na, szóval 5km, felfelé végig, már 30+ fokban, szerencsére sokszor fák árnyékában, 3 óra alatt sikerült, kemény tempó 😂 eddig átlagban amúgy óránként 2 km-t haladtunk az utóbbi napokban, hát na, ez egy nehéz terep.
Fent 2000 méteren menedékház, habzsi dőzsi, kola, kávé, sör, narancslé, pazar.
Innen még 100 méter emelkedő, de utána nagyjából egy szinten haladunk, ami amúgy fel le fel le.
Menedékház után átjutunk a hegy másik oldalába, és a látvány megint mellbevágó.
Már le se írom, de mégis 😁 A Mont Blanc havas csúcsa, csak megint más arcát mutatja, megint újabb, gleccserek, nagyobbak mint eddig, hatalmas vízesések alattuk, a völgyben folyó zúg, csodás na.
Szóval ma újratervezős volt kicsit, eredetileg 11km volt a terv, de a holnapi 25kmt és 1500 méter szintet soknak gondoltuk az eddigiek alapján. Ezért tovább mentünk, kitaláltuk, h kicsit ráhúzunk ma, aztán van egy buszmegálló a völgyben, oda lemegyünk, vissza buszozunk a campingbe, holnap reggel meg megint busz, és akkor már sokkal kevesebb.
Ez oké is, megyünk, szaladunk, 400 méter szint lefelé, busz megvan időben, sokan várjuk, befut, úgy tele van h kiesnek az emberek. Na ez bukta. Innen 4.5km a camping, lábunk már fáj, Katának a talpa különösen, mert siettünk, mi legyen. Kicsit megyünk lefelé, van egy étterem, legalább végre eszünk valami rendeset, mert 5 napja pizza a vacsi, kivéve tegnap, amikor semmi.
Egyik étterembe sincs konyha most. Mondjuk egy völgy közepén vagyunk, mindentől távol. Közben úgy tűnik vihar is közeledik, ebből baj lesz.
Mégis elindulunk, valahogy kibirjuk, közbe stoppolunk, hátha. Másfél km gyaloglás után megáll egy mikrobusz, felvesz minket két srác, juhuuuuu. Az egyik srác épp siklóernyőzött ma a mont blanc felett, lehet épp őt láttuk, mondta h elég szar volt mert ez a nagyon nagy forróság nem jó ilyenre.
Végül camping, megvan, becsekk, zuhany, Camping Grandes Jorasses, a völgy közepén egy kis külön falu. Mármint csak azért mert sok sok turazo alszik ott satrakkal, meg vannak lakókocsik is. Van egy kis, büfé, meglepetés, pizzát lehet kapni, szóval ma is pizza, sör, és beszélgetünk 1-2 órát még. Végre hármasban, nyugiban , tegnap nem nagyon találkoztunk, úgyhogy most kihasználjuk az időt.
Ja, végül a lényeg maradt ki. A rövid nap az úgy alakult, h olyan 16 km összesen, 8 óra gyaloglassal, 1100 méter felfelé, 500 méter lefelé. Szóval oké, értem én, pihenés, de mégis mentünk 8 órát 😂Read more

TravelerItaly💚🤍❤️ dejó😎 szóval most egyetek pizzát😁
TravelerAaah Aliz, 5 napja csak pizzát eszünk 😂 eddig mást nem nagyon sikerült 😂
Traveler
❤️