• Mount Faber Park
    Buddha Tooth Relic TempleSultan Mosque

Singapore - den 2

5 marca 2016, Singapur ⋅ ⛅ 27 °C

Na druhý den ráno jsme se procházeli po čínské čtvrti, kde jsme byli ubytovaní, a poměrně dost času jsme strávili v pěkném buddhistickém chrámu Buddha Tooth Relic Temple. Lze projít několik jeho pater včetně útulné zahrady na jeho střeše a byli jsme přítomni i u modlitby a rozjímání tamních mnichů. Kromě města jsme se chtěli podívat i trochu "do přírody", a proto jsme se metrem přesunuli východním směrem na jižní pobřeží do parku Labrador. Procházka po skalnatém pobřeží nebo po pěšinkách skrz zelený les, kde lze dokonce spatřit pozůstatky z druhé světové války jako pevnost či dělo, je příjemnou změnou oproti každodennímu městskému shonu. Odsud je to pak kousek do dalších parků Kent, Hort a Mount Faber, které jsou propojené úžasnou několikakilometrovou visutou stezkou, takže se doslova procházíte mezi korunami stromů. Z Mount Faber je pak nádherný výhled na Singapur a lanovkou se lze svézt přes průliv na ostrov Sentosa. Na večer jsme se vrátili do města a čekali na autobus do další destinace. V Malajsii i Thajsku je rozsáhlá síť levné (a poměrně kvalitní) autobusové dopravy, a proto není nutné rezervovat lístky dlouho dopředu, na větších autobusových nádražích a mezi většími městy prostě přijdete a nastoupíte na nejbližší spoj. Výjimku jsme udělali pouze teď, když jsme se chtěli ze Singapuru přesunout nočním autobusem do Tanah Rata, a jízdenku koupili přes internet. Czytaj więcej