FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • David P.ПутешественникSouthEast Asia 2016
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 6
    • воскресенье, 6 марта 2016 г.
    • ⛅ 23 °C
    • Высота: 1 409 м
    • МалайзияMount Mentigi4°28’8” N  101°22’57” E
    Cameron Valley
    Parit FallCameron Valley

Cameron Highlands

6 марта 2016 г., Малайзия ⋅ ⛅ 23 °C

Kameronské výšiny jsou nejrozsáhlejší kopcovitou oblastí Malajsie a jsou známé nejen díky čajovým či jahodovým plantážím, ale rovněž svou unikátní faunou a florou a divokou přírodou. Teplota je zde oproti zbytku Malajsie velmi příjemná a pohybuje se kolem 20 stupňů. Do vesnice Tanah Rata, který je výchozím bodem pro okolní výlety po Kameronských výšinách, jsme dorazili po nočním cestování brzy ráno. Na hostelu jsme si odložili věci a dopoledne před check-inem jsme vyrazili alespoň na kratší průzkumnou cestu lesem po tzv. Jungle walk no. 5, která vás zavede i na malý vršíček s výhledem do okolí nebo kolem říčky s vodopádem. Odpoledne jsme naskočili na místní autobus a jeli pár kilometrů na jih do Cameron Valley, kde se nachází rozsáhlé čajové plantáže, tedy to nejznámější, co Cameron Highlands nabízí. V zeleném lánu se lze mezi keříky sahajícími do výše pasu volně procházet. Na cestu zpátky do Tanah Rata jsme si museli již stopnout taxíka, resp. neoznačené auto, které se za taxikáře možná jen vydávalo.Читать далее

Посмотреть перевод
    0 лайков