Köksgeråd och plastmat i Kappabashi

En annan specialiserad Tokyo-stadsdel är köksmekkat Kappabashi. Gustav, som har funderingar på att sätta bo, har letat i flera månader efter en japansk brödkniv, men även i butiker med enbartもっと詳しく
Sensoji-templet

Sensoji-templet är Tokyos populäraste tempel. Och det märktes när vi var där. Så mycket folk! Flera besökare var uppklädda. Templet har anor från 600-talet. Huvudbyggnaden är dockもっと詳しく
Teamlab

Ute på de gentrifierade gamla sophögarna i Tokyobukten har det högteknologiska konstnärskollektivet TeamLab byggt en stor utställning som vi besökte på kvällen. Gruppen bildades i Tokyo 2001もっと詳しく
Tokyo om natten

Tokyos många ljusskyltar är förstås överväldigande för en svensk besökare, men den billiga led-tekniken har möjliggjort denna visuella kakofoni även i många mindre städer (som saknarもっと詳しく
Shibuja-korsningen

Shibuja-korsningen är mycket trafikerad och en identitetsmarkör för Tokyo, välkänd för sitt övergångsställe och sina många reklamtavlor. Det här är världens mest användaもっと詳しく
Tokyo Skytree

Tokyo Skytree är världens näst högsta byggnadskonstruktion med sina 634 meter. På 350 respektive 450 meters höjd finns utsiktsplattformar. Vi besökte tornet i skymningen så vi fick se stadenもっと詳しく
Kapselhotell

Japanerna ligger bakom de så kallade kapselhotellen. Här bor man kompaktare och billigare än på vanliga hotell, som en hightech och fräsch variant av vandrarhem. Vår sista natt i Tokyo passadeもっと詳しく
Parker i Tokyo

De bildsköna japanska trädgårdarna kan vi inte få nog av, så vi hann klämma av två stycken på själva avresedagen. Bara ett stenkast från kapselhotellet låg Koishikawa-Kōrakuen, Tokyosもっと詳しく
Avatar Robot Café

Man kan inte vara på en så futuristisk plats som Tokyo utan att inta sista måltiden på ett robotkafé. De robotar som gled omkring med brickor på just detta kafé var avatarer, alltsåもっと詳しく
Trafikkaosets Hanoi

Den enda krock vi har upplevt i Vietnam är kulturkrocken trafiken här innebär för oss. Vilken skillnad mot Japan, där man är tyst och inte vill vara till besvär såpass att cyklister inteもっと詳しく
Vietnams militärhistoriska museum

Från början hade vi bara avsatt en dag åt att göra Hanoi så vi följde guiden "Hanoi på 24 timmar" och vi hann med alla måsten. Först ut var det militärhistoriska museet, naturligtvisもっと詳しく
Muralkonstverk

På gatan Phung Hung kan man titta på flera muralkonstverk som staden Hanoi låtit uppföra på den uppmurade banvallen. Konstverken speglar Hanois historia och kultur. Riktigt fint! Filip varもっと詳しく
Train street

Genom Hanoi löper ett tågspår, inte bara på en avskild banvall, utan även rakt genom gränder tätt inpå husen. Längs den så kallade Train street finns mängder med kaféer som lockar turisterもっと詳しく
Fängelset Hỏa Lò

Vietnam var liksom grannländerna en fransk koloni. I slutet av 1800-talet byggde fransmännen fängelset Hỏa Lò i Hanoi. Här spärrade man in motståndsmän. Som mest satt här 2000 personerもっと詳しく
Äggkaffe

Vietnamesiskt äggkaffe är en specialitet som ursprungligen kommer från Hanoi. Det består till hälften av kaffe, till hälften av en vispad blandning av äggula, socker och kondenserad mjölk.もっと詳しく
Hanois nattmarknad

Fredag, lördag och söndag spärras delar av Hanois gamla kvarter av för en nattmarknad. Skönt att få slippa motortrafik på gatorna! Hela denna vecka var det även en till marknad, lite längreもっと詳しく
Cykling i Ninh Binh

Den här dagen är vi på en arrangerad rundtur i Ninh Binh söder om Hanoi. Ett av stoppen är en halvtimmes cykling på landsbygden. Det är urusla cyklar vi får välja bland, men efter att ha valtもっと詳しく
Båttur på flod

Nästa anhalt på rundturen var en tur på en flod. Här fick vi ta plats i en roddbåt, två och två. Vi hade en gammal dam som rodde oss fram på floden. Men roddarna kunde lika gärna vara ungaもっと詳しく
Mua cave

Mua cave är ett område som har två fina utkikspunkter som man kan komma upp till genom att traska uppför några hundra trappsteg. Här har man fin utsikt över Ninh Binh i solnedgången. Häftigt!
Kryssning i Halong Bay

En utflykt som alla rekommenderar när man är i Hanoi-trakten är att ta sig till karstlandskapet i Halong Bay. Här kan man åka små kryssningsbåtar ut på bukten. Det är ett standardiseratもっと詳しく
Kiss- och månglarstopp

Alla som åkt på bussutflykter känner igen konceptet med glorifierade toaletter där resenärerna får en kisspaus medan de blir påprackade krimskrams. På våra Hanoi-utflykter hade vi två ganskaもっと詳しく
Kajakpaddling

Vår kryssningsvärd kastade om schemat för att han hade hört att det var rusning till kajakpaddlingen. När det senare blev vår tur så var vår grupp den enda som var där. Vi fick paddla genomもっと詳しく
Sung Sot-grottan

Ett av strandhuggen i Halong Bay var ett besök i Sung Sot-grottan, buktens största. Det var en lång kö av kryssningsresenärer från olika skepp in i en grotta där vi stod som packade sillar. Somもっと詳しく
Skräddarnas Hoian

En specialitet i Hoian är skrädderi. Här kan man få en kostym eller klänning uppsydd på någon dag, rätt så billigt.
Under Halong Bay-kryssningen så berättade en medpassagerare från Nyaもっと詳しく
Hoian gamla stad

Hoian har varit en blomstrande handelsstad med anor från 1000-talet. Här skedde handel med bland annat keramik, och handelsmän kom från bland annat Europa för att vara representerade i staden.もっと詳しく