Ometepe

Ometepe is een eiland in het gigantische zoetwatermeer 'Lago Nicaragua', die bestaat uit twee vulkanen - Volcan Conception en Volcan Madera. Hier verbleven we in een bamboehutje net aan het meer!Read more
Esteli

Onze tocht door Nicaragua volgt een wat onlogische route omdat we pas halfweg beseften dat we door een te lage waterstand niet met de ferry door konden naar de andere kant van het gigantische LagoRead more
Little Corn Island

Voor Tom zijn verjaardag gingen we op vakantie binnen de reis naar Little Corn Island. Dit eiland ligt ten noorden van Nicaragua in de Caraïbische zee.
We kozen ervoor met het vliegtuig en tweeRead more
El Castillo

Na ons bezoek aan de Corn Islands besloten we richting El Castillo te trekken, wat wederom nogal buiten de toeristenradar ligt. Om hier te geraken moesten we eerst 5h op de bus vanuit de hoofdstad enRead more
Bartola - Reserva Indio Maiz

Vanuit El Castillo hadden we een jungle verblijf gepland in basecamp Bartola. We hadden niet zo goed door, tot we daar toekwamen, dat dit een geïsoleerde community is in het biologische reservaatRead more
Cartagena

Onze laatste bestemming deze reis is Colombia. We vlogen hierheen via San José, de hoofdstad van Costa Rica. Costa Rica zelf sloegen we deze keer over aangezien we dit prachtige land drie jaarRead more
Minca deel 1 - diertjes

Na het drukke Cartagena besloten we naar het rustigere Minca te trekken. Minca is een dorpje in de Sierra Nevada bergengordel en bevindt zich in een zogenaamd ‘cloud forest’, waarbij de wolkenRead more
Minca deel 2 - Natuur

Zoals vermeld in vorige post, deel 2 van de foto's! Inclusief de laatste foto die het toestel ooit getrokken heeft, voor het verdronk in de rivier... (laatste foto van de footprint).
Santa Marta en Palomino

Na Minca vulden we de dagen die we normaal gingen besteden aan de Ciudad Perdida trektocht in Santa Marta, een best grote stad aan de Caraïbische kust. Hier viel uiteindelijk weinig te beleven, en deRead more
San Gil

Na ons lange verblijf aan de noordelijke kustregio van Colombia, vertrokken we landinwaarts. We namen een nachtbus van Santa Marta richting San Gil, waar we gebroken uitkwamen.
Gelukkig hadden weRead more
Barichara

Op een van ons daguitstapjes gingen we naar een koloniaal dorpje genaamd Barichara.
Barichara was een heel gezellig plekje waar we heerlijke koffie konden drinken, en het had zelfs een bakkerij metRead more
Canyon del Chicamocha

Onze laatste daguitstap was een flinke wandeling, op een verlenging van dezelfde stenen weg van in Barichara (de camino real). We wandelden echter een ander stukje, van het dorpje Villanueva tot aanRead more
Medellin

Medellin is een stad die bij velen gekend staat als enorm gevaarlijk, wat 20 jaar geleden ook absoluut het geval was. In die korte tijd is het echter gelukt om vele regio’s in de gigantische stadRead more
Guatape

Vanuit Medellin deden we een daguitstap naar Guatape, een dorpje omgeven door een groot meer dat bekend staat als een heel gezellige en mooie plek. Op de weg naar Guatape ligt ook een grote rots, deRead more
Jardin (Natuur en dorp)

Na de drukke grootstad Medellin trokken we terug richting het rustigere binnenland. Omgeven door bergen, heuvels, velden en rivieren ligt het mooie Jardin (op ongeveer 1700m hoogte), bekend voor zijnRead more
Jardin (vogels)

Een van de trekpleisters van Jardin is de biodiversiteit in de vogels, en heel specifiek de aanwezigheid van de 'Cock-on-the-rock', een heel speciale vogel (rood en zwart) eigen aan de regio.
OokRead more
Salento (Natuur & dorp)

Na Jardin trokken we verder de koffieregio in, richting Salento. Salento ligt ook op een 2000m hoogte, waardoor de 'cloud forests' de voornaamste vegetatie bleven, vergelijkbaar met Jardin. Dus ookRead more
Salento (Vogels)

Zoals vermeld zijn er ook heel veel verschillende vogeltjes in Salento, velen ervan prachtig en kleurrijk!
We gingen vaak gaan vogelspotten in de vroege ochtend en bij avondval, voornamelijk omdat weRead more
Cali

Cali was onze voorlaatste bestemming in Colombia, en de volledige reis!
Oorspronkelijk gingen we Cali enkel doen als tussenstop richting Isla Gorgona (onze allerlaatste bestemming), maar uiteindelijkRead more
Gorgona Island - deel 1

Voor onze allerlaatste footprint haalden we het onderste uit de kan en maakten een video recap van ons 3-daags verblijf op Gorgona island! Het filmpje was te lang dus moeten we het opdelen in 2Read more
Gorgona Island - deel 2

Onderwater gedeelte van de Gorgona post! 😊