Sommertur 2020

I dag starter på vår tur 2020. Første etappe, en ren transportetappe, gikk til Leka som blir utgangspunktet for årets turne 😃
Vi parkerte nedenfor Støypet. Vi tok turen opp via ørnerovet.Läs mer
Vattind

Våknet 06.30 i dag til sommervær ☀️
Etter en liten tisserunde og frokost, gikk turen til Briktdalen. Herfra går en av flere alternative ruter til Lekas høyeste topp Vattind (418 moh). RutenLäs mer
Kveldsturer

Etter en middag bestående av Bacalao, ble det en ettermiddagstur ned til havna. Her lå «Haakon VII», ei av de gamle redningsskøytene som var i tjeneste fra 1958 til 2004, men som nå er i privatLäs mer
Skeisnesset

I dag hadde vi planlagt en tur til Lekas nordligste punkt - Nessodden. Turen går utover Skeisnesset, som er et kulturlandskap og fuglefredningsområde. Området har tilrettelagte ruter forLäs mer
Heilhornet (1058 moh)

Etter en god natts søvn, forlot vi vakre Leka med ferga kl. 09.35 i dag. Vi hadde Heilhornet - det nest høyeste fjellet i Bindal kommune - som mål for dagen. Tanken var å slappe av gjennom helgaLäs mer
Bjørnvika Natursenter, Sømna

Helga benytter vi til avslapping og hvile. Det er rett og slett for varmt til å gjøre noe annet enn å oppholde seg i nærheten av vann/sjø 😅
Vi har gått en tur langs sjøen fra BjørnvikaLäs mer
Brønnøysund

Etter en liten topptur i nærområdet, tømming og fylling tanker, så har vi forflyttet oss til Brønnøysund gjestehavn. Temperaturen var vanvittige 35 °C når vi kjørte inn i byen her 😓
SåLäs mer
Klubben rundt

Vi våknet tunge i kroppen etter ei tropenatt - laveste temp. 21,7 °C 😅
Etter frokost tok vi turen Klubben rundt.
Brønnøysund friluftsområde er en idyllisk strandflate med små øyer ogLäs mer
Torghatten

Etter Klubben rundt, kjørte vi ut til Torghatten Camping.
Hullet i Torghatten har jeg besøkt flere ganger, så det er ikke noe mål denne gangen. Derimot, så er toppen av hatten mer attraktiv ⛰Läs mer
Vega

I dag har vi beveget oss et skritt lenger nordover og befinner oss på Vega, en øykommune som består av hele 6500 holmer og skjær 😲
Det merkes godt at ferien i Norge startet sist helg. FergaLäs mer
Skulpturlandskap

Vi tok det hele med ro og stoppet ved første severdighet som var skiltet som Skulpturlandskap. Det landskapet bestod av en pent opparbeidet parkeringsplass og 4 - fire - bearbeidede steinblokker utenLäs mer
Steinaldersti

Vi dro videre til neste severdighet merket som Steinalderløype. Den overgikk den første, for her er det flere info-tavler gjennom hele løypa, som er på ca. 2,5 km.
Sundsvoll

Litt rikere på kunnskap dro vi videre. Jeg pleier å lese meg opp litt om hva som kan være interessant å se eller oppleve på neste stopp. På Vega kommer en ikke utenom Vegatrappa på Sundsvoll.Läs mer
Vegatrappa

Etter en kveld med de første regndråpene vi har hatt på denne turen, og ei natt - uten offentlighetens støy - våknet vi til en ny dag med strålende vær 🌤 🤪
Motet er på topp, så etterLäs mer
Gullvågsfjellet

Etter å ha nytet ferdig utsikten, så vi at det gikk en merket løype videre oppover i fjellet. Vi hadde sett oss ut Gullvågsfjellet (Vegas nest høyeste på 725 moh) som et mål i morgen. Den turenLäs mer
Verdensarvsenteret

Etter ei natt med regnbyger og vind, våknet vi til nok en nydelig sommerdag.
Vi har vært litt kulturell i dag og besøkt E-huset og verdenarvsenteret. Ved førstnevnte var det ingen aktivitet.Läs mer
Steinmo Bobilparkering

Vi endte opp på fastlandet til kvelds. Her fant vi en fin bobilparkering i sjøkanten 🤪
Hornstinden

Etter ei natt på Steinmo Bobilparkering, som ligger ca. 5 km nord fra fergeleiet på Andalvågen, fant vi ut at vi skulle utnytte det fine været vi våknet til. Resultatet av det ble en ny topp -Läs mer
Stokkavika

I dag har vi bare tatt ferga over til Tjøtta, og parkert i Stokkavika hos mitt søskenbarn Tanja og Jan Erik Stokka.
Det er 29 °C uten en sky på himmelen. Selv helt nede i sjøkanten er det forLäs mer
Dolpa Karsk & Custom

Dolpa Karsk & Custom, en MC mekkegjeng med tilhold på Byneset, har meldt sin ankomst i dag. På Stokka Gård legges det opp til nok en grillaften.
Fire humørfylte gutter på HD på vei til LofotenLäs mer
Stokka rundt

I dag har det vært «dagen derpå» 😵 Glad jeg forlot selskapet i 2-tida i natt og ikke ble med til «the bitter end» kl. 04.30.
MC-gutta var ikke kjørbare før langt utpå ettermiddagen. NårLäs mer
Storrunden

30. juni - Dag #15
Etter noen herlige sommerdager på Stokka hos Tanja Elvrum Stokka og Jan Erik Stokka, har vi fått et væromslag på Helgeland. Det regnet i hele natt, men har vært opphold påLäs mer
Breivika, Dønna

Også i dag har vi holdt oss i lavlandet. Både Breivika, hvor vi står, og Einvika i sør er utgangspunkt for turen opp på Dønnmannen. For oss som ikke ønsket noen topptur i dag, så gikk vi tilLäs mer
Reines i Leirfjord

Dette har vært en dag med forflytning. Vi har forlatt Dønna for denne gang. Vi har handlet mat så vi overlever helga. Vi har tømt og fylt alle tanker. Og vi har parkert for dagen på Reines iLäs mer
Reinesaksla og Reinesfjellet

Vi våknet til nok en strålende sommerdag med sol fra skyfri himmel ☀️
Turmålet var klart - en av de mest populære turene i Leirfjord - Reinesaksla. Turen er ikke mer enn 2,1 km, men byr påLäs mer
Resenär
❤️