Weer en mooie dageraad gezien. We waren op tijd opgestaan aangezien we om 10:55 worden afgehaald in Hönningsvåg, om naar de Noordkaap te rijden 🚌
Na een busrit van ca. 45 min kwamen we daar aan. 45 zeer indrukwekkende minuten. Niet alleen omdat de buschauffeur er een behoorlijke vaart inhad - gewoon 85-90 km/u over de besneeuwde wegen, hè 🫣 ; de locals hier rijden met spikes, zodoende - maar ook vanwege de immense pracht die het landschap ons bood.
Enorme bergheuvels met een gigantische laag sneeuw. Kleine dorpjes waar wat mensen wonen en, hogerop in de bergen, piepkleine gehuchtjes, waar ‘s zomers de Sami wonen met hun rendieren. Sneeuwheuvels en stuifsneeuw wat over de weg ‘danst’, als het ware. Het is bijna niet te beschrijven wat we gezien hebben.
Uiteraard hebben we onszelf vereeuwigd bij het monument op de Noordkaap! Het woei daarboven behoorlijk, het was -10, maar voelde aan als -20! De wind sneed behoorlijk, maar van binnen waren we warm.
Vandaag begon de schemer om 13:00 al en was het om 14:00 donker.
We hebben zóveel indrukken opgedaan vandaag, dat we er gewoon stil van zijn! 😶Read more
Pràchtig!
De Noordkaap! ❤️❤️