• Ziua 5: Kuala Lumpur Turnuri și mahalale

24 september 2019, Malaysia ⋅ ⛅ 34 °C

Ne pornim dis de dimineață spre Kuala. Un autobuz murdarel dar cu steward, scaune confortabile, pături și filme ne duce în capitala Malaeziei.
    De la intrarea în oraș ne dam seama ca situația s-a schimbat dramatic. Orașul e aglomerat sutele de zgârie-nori sunt împrăștiați printre mahalale, e o amestecatura de lux și sărăcie crunta dar suntem curioși sa le vedem pe toate.
    Ne cazam într-un hotel de 4 stele la etajul 22 (ziua mea de naștere) și repede repede alergam sa ajungem la cele doua Turnuri gemene ce parca ating cerul de cât sunt de înalte.
    Turul este împărțit în doua opriri: la etajul 44 și la 87. Priveliște frumoasa dar vremea nu prea tine cu noi și totul e ușor în ceata.
    Soțul meu e fascinat. O minune inginereasca asa cum rareori ți se da ocazia sa vezi.
    Coboram în strada, zumzetul miilor de scutere printre mașini îți trezește simțurile, pare o loterie dacă poți sau nu sa ajungi la destinație într-o singura bucata pe o mașinuța din aceea.
    Decidem sa mâncam în piața de noapte și odată ajunși acolo încercăm tot ce se vinde "pe băț".
    E o ploaie de mirosuri din toate părțile, unele mai apetisante altele nu (spre exemplu fructul durian pe care îl încerc cu mănuși pe mâini, are un miros persistent și nu tare plăcut), eu ma pierd printre fructele zemoase și necunoscute, banane prăjite și sucuri proaspăt stoarse iar Ionuț e furat de fiecare taraba cu mâncăruri picante și aromate.
    Plecam mulțumiți la hotel unde, pentru prima noapte reușim sa dormim amândoi.