• Laižam uz El Nido

February 26 on the Philippines ⋅ ⛅ 29 °C

Rīts sākas ar gatavošanos lidojumam uz citu salu, proti, plānojam doties tuvāk dabai - no Cebu uz Porto Princesa, lai pēcāk ar busiņu sasniegtu El Nido kūrortu - pludmaļu pilsētu.
    Dodamies ar taksi uz lidostu, pa ceļam vēroju pilsētu un pamanu vietējo garāžiņu ar daudz instrumentiem.
    Ierodoties lidostā, mūs sagaida no koka izgatavots kuģis kā lidostas dekors. Neierasti ir atvērtā tipa lidosta. Man sagribas brokastis, dodamies apēst Ramen zupu. Mūsu lidojums kavē 1,5 st, tādēļ, kad ierodamies Porto Princesa, esam mazliet saguruši. Sagaidam savas bagāžas somas un dodamies meklēt busiņu, ar ko ieplānots brauciens līdz El Nido. Satiekamies stāvvietā ar busiņa vadītāju un busiņu pašu un saprotam, ka busiņam ietilpība pietiek vai nu pasažieriem vai bagāžai, bet ne abiem. Bagāžas nodalījums šim busiņam neeksistē. Konstruktīvā sarunā tiek piedāvāts risinājums piesiet bagāžu uz busiņa jumta un tā arī notiek, bagāža tiek piesieta un 5 stundu brauciens var sākties! Ar dažām wc un uzkodu pauzēm nu jau nakts melnumā sasniedzam El Nido, iečekojāmies viesnīcā, secinu, ka mūsu nunuriņā nav segu, tādēļ dodos uz recepciju pakaļ, laipnā recepcijas dāma atbildot norāda, ka diemžēl tās nav pieejamas, es pieklājīgi aicinu pameklēt vēlreiz, pēc vēlreizējas pārmeklēšanas, tiek atrasts viens plediņš un divi palagi, ar to būs pietiekami. Man pēc braukšanas busā jr mazliet drebulis un iesnas, tādēļ agri dodos čučēt un iemiegu saldā miegā. Pirms miega es jūtu mazu niķiti sevī, man prasās vairāk komforta, esmu mazliet pikta, ka numuriņā nav neviena normāla plaukta, kur nolikt mugursomu, tā, lai varu to atvērt, bet iespējams garais ceļš un iesnas mani ir nogurdinājušas. Un rīt jau atkal būs jauna diena.