• Labi, ka neaizbraucām uz vulkānu

March 5 on the Philippines ⋅ ☀️ 32 °C

Šodien mums brīva diena Manilā, turklāt draudzenei dzimšanas diena. Tāpēc ļāvu jubilārei izvēlēties dienas aktivitāti – braukt dienas ekskursijā uz vulkānu Taal Volcano vai pavadīt dienu spa viesnīcā pie baseiniem. Izvēle krita par labu spa. Un šodien sapratu – cik ļoti pareiza tā bija. Pamodos jau sešos no rīta ar pamatīgu caureju. Tajā brīdī vienīgā doma bija: ja mēs tagad būtu ceļā uz vulkānu vai kāptu pa takām tropu karstumā… tas būtu diezgan dramatisks piedzīvojums. Tāpēc vienkārši ļāvu sev gulēt līdz pusdienlaikam. Ķermenis pats prasīja mieru.
    Ap divpadsmitiem ar taksi devos uz spa viesnīcu, kur pārējie grupas biedri jau peldējās, sauļojās un baudīja lēnu dienu. Pa ceļam uz baseinu pamanīju uzrakstu pie lifta, kas vēstīja brīdinājumu nelietot zemestrīces gadījumos. Jutu šausmas iedomājoties vien, bet šeit tā mēdz būt realitāte.
    Arī es pievienojos mierīgajam ritmam – baseini, silts gaiss, saule, bez lieliem plāniem. Tiesa gan, mana diena ritēja ar ļoti regulāriem apmeklējumiem labierīcībās. Tropu ceļojumu klasika.
    Vakarā visi devās vakariņās, bet man vairs nebija spēka. Paliku numuriņā un vienkārši pagulēju. Reizēm ceļojumā svarīgāk par visu ir vienkārši atgūt spēkus. Jo jau pavisam drīz – īsi pēc pusnakts – sākas mājupceļš. Nakts lidojums uz Seoul, Dienvidkorejā. Ar cerību, ka līdz tam mans puncis būs izlēmis beigt protestu.