• Busy Bangkok

March 12, 2018 in Thailand ⋅ 🌙 25 °C

Vi ankommer til Bangkok små tre timer senere end planlagt, men hvad betyder tid, når man har hele verden for sine fødder? Flyturen har til vores egen overraskelse været behagelig, og modsat de mange skrækhistorier om jetlag, føler vi os nærmest uovervindelige—måske fordi vi stadig rider på en bølge af ungdommelig energi og eventyrlyst.

Efter en kort togtur fra lufthavnen træder vi ud i hjertet af Bangkok. Luften er tyk af varme og eksotiske dufte, og byen summer af liv i en kakofoni af dyttende scootere, svedige gadesælgere og latter fra forbipasserende. Vi falder straks i snak med togchaufføren, en venlig sjæl med en glimt i øjet og en uendelig liste af gode råd. Han peger os i retning af en Tuk Tuk og sender os afsted mod et rejsekontor. Mon han blot er en venlig sjæl, eller har han en fætter hvis bureau han hjælper? Inden vi når at forhøre os om hans familieforhold kaster vi os frygtløst ud i vores første - men også med hektiske køreture på en Tuk Tuk —en blanding af rutsjebane, dødsforagt og en test af vores evne til at holde fast uden sikkerhedsbælte.

Motoren brøler, chaufføren griner skævt, og før vi kan nå at fortryde, skyder vi frem som en raket på tre hjul ind i Bangkoks kaotiske trafik. Vinden pisker mod vores ansigter, idet vi suser gennem smalle gyder og brede boulevarder, hvor fodgængere, scootere og lastbiler synes at følge deres egne, mystiske færdselsregler – eller mangel på samme. Vi slingrer skarpt mellem biler, der dytter febrilsk, og overhaler busser med en margen så snæver, at vi næsten kan mærke den skælvende blikside mod vores albuer. På et splitsekund dukker en gadekøkkenbod op foran os – en improviseret restaurant midt på vejen – og i en vanvittig manøvre snitter vi grillspyddene, mens en gadekok febrilsk vifter os videre med en røgpøl af stegt kylling og krydderier. Chaufføren ler hæst og brøler noget tilbage til gadekokken, mens han trykker speederen i bund, som om vi er deltagere i et uofficielt gadeløb. Vi knuger fat i tuk-tukkens smalle metalramme, mens vi kastes fra side til side i takt med de pludselige ryk og skarpe sving. Over os hænger en jungle af elkabler i et virvar, der trodser al logik, og på gaden omkring os kæmper en endeløs flod af mennesker, cykler, knallerter og gadesælgere om hver en kvadratmeter asfalt. Pludselig hugger chaufføren bremsen i – vi er fremme! Med øjne, der vidner om en blanding af rædsel og eufori, tumler vi ud af vognen, adrenalinen pumpende i blodet. Én ting er sikkert: Vi har lige bestået vores ilddåb i Bangkoks vanvittige trafik – og vi er allerede klar til mere.

Indenfor bliver vi mødt af en mur af farverige brochurer, utallige rejsemuligheder og et par entusiastiske sælgere, der lynhurtigt spotter os som nyankomne eventyrere. Med en blanding af udmattelse, overmod og spontane beslutninger hiver vi kort og kataloger frem, peger på tilfældige destinationer og bestiller en blanding af tog- og flybilletter samt hotelovernatninger for de næste to uger. Mens vi sidder på slidte plaststole og forsøger at holde styr på kvitteringer og rejseplaner, begynder billederne af vores kommende eventyr at forme sig i hovedet: hvide sandstrande, azurblåt hav, solblegede træhytter og os selv, liggende dovent i hængekøjer med kokosnødder i hænderne.

Efter at have sikret vores rejseplan, lader vi os rive med af Bangkoks hektiske puls. En smule tilfældigt ender vi i en frodig park – en overraskende rolig oase midt i storbyens inferno af støj, dufte og blinkende neonskilte. Her lader vi tempoet falde, nyder skyggen fra de tropiske træer og ser lokale joggere og pensionister langsomt trave rundt om en lille sø, mens lyden af cikader blander sig med fjern trafikstøj.

Sulten melder sig, og vi beslutter os for at gå all in på Bangkoks berømte streetfood. På et gadehjørne, hvor duften af grillede spyd, dampende nudler og krydret wok hænger i luften, kaster vi os ud i et måltid, der sender vores smagsløg på en rutsjebanetur. Chilien brænder, korianderen spreder sig som en eksplosion af smag, og vi har ingen idé om, hvad halvdelen af retterne egentlig indeholder – men det smager fantastisk! Med iskolde drikke i hænderne, siddende på små plastikskamler i en sidegade, ser vi verden suse forbi, mens tuk-tukker drøner afsted, og gadesælgere skiftevis råber og griner til hinanden.

Dagen lakker mod enden, men vores eventyr er kun lige begyndt. I morgen står vi tidligt op for at jagte Bangkoks største vidundere. Første punkt på dagsordenen: en solid omgang morgenmad, efterfulgt af et besøg i Det Store Palads, hvor vi skal gå på opdagelse blandt glitrende templer, gyldne Buddha-statuer og et mylder af mennesker. Derefter? Hvem ved. Byens uendelige labyrint af markeder, skinnende skyskrabere og skjulte perler venter.

Vi er klar