• Dag 18 - Een echte vakantiedag

October 14, 2023 on the Philippines

Vandaag mochten we dan eindelijk uitslapen in loft 1 of zoals Ramille van de receptie het huisje noemt: "Lobwan". Dat lukte wel tot 8 uur!

Rens had een hoog aangeschreven koffie-tentje gevonden op Google. Vol goede moed reden we op de brommert naar Downtown General Luna... Maar daar aangekomen ontdekten we dat het tentje ZO populair was dat we binnen en buiten een rij stond... En de koffie bij Goodies was ook niet heel verkeerd, toch..? We hebben weer heerlijk genoten van een tahini bowl en een Sexy Brownie (wietwiew).

Daarna kan het grote verheugen beginnen want we zijn gister lekker gemaakt met een heuse braderie! Die zou om 11 uur starten. Dus eerst nog een fruitshake bij Sibol. De ober wist ons de vertellen dat de braderie pas om 12 uur begon dus besloten we de brommer aan te trappen en terug naar het hotel te rijden om nog wat zonnestralen te vangen.

We hebben heerlijk op de bedjes gelegen aan de kokende oceaan. Rens heeft de filantropische honneurs waar genomen en de lokale jeugd zijn water-stuiterbal te doneren. De jongens waren er lekker mee aan het spelen en ze gingen zo in het spel op dat ze vergaten dat de zee 40 graden was en de zon op standje derdegraads brandwond stond.

Bij de lig bedjes kennis gemaakt met Bruno de pitpull. Een ontzettend lief beestje en vooral Rens was helemaal fan. En Bruno ook wel van Rens. De hond kreeg een Cranio behandeling die werd beloond met een poot.

Om 14:00 reden we terug naar Sibol want Roon wou daar de pokebowl nog proeven. Helaas kon deze niet op tegen de bowl van Dryft. Rens liet zich de 4 kazen tosti ook weer goed smaken.

Toen was dan eindelijk het moment daar: de braderie. Nou mensen die is met 1 woord te omschrijven: deceptie. Nog nooit zo snel over een markt gelopen. De bussinescoach in ons gezelschap moest een traantje laten bij zoveel onbenut potentie van de plek en de kraampjes.

De reguliere winkeltjes boden troost. Er werden nog wat souvenirs ingeslagen voordat we naar het hotel vertrokken voor een middag dutje.
    De shuttle naar het vliegveld werd geregeld en we kunnen ons weer verheugen op een wekker om 5 uur.

Na het powernappie werd voor een laatste tochtje de scooter gepakt naar het dorp. Bestemming: Big Belly Burgers. Je kon hier boven zitten en lekker op de straat uit kijken. We belandden in een gesprek over het feit dat iedereen hier zomaar een scooter kon huren. En wat denk je, drie minuten later stapt iemand met zijn zatte kloten aan de overkant van de straat op de brommer om hem vervolgens horizontaal aan de andere kant te parkeren. Die werd in een tuktuk gezet en afgevoerd naar het hotel.

Zonder kapriolen zelf veilig het resort bereikt alwaar het lampje zo uit gaat en we dan toch echt langzaam aan het staartje van de vakantie moeten beginnen... Zucht...