Satellite
Show on map
 • Day12

  Stockholm in volle zon

  September 10, 2016 in Sweden ⋅ ☀️ 20 °C

  Vandaag was het toch wel te warm om in de zon rond te lopen. Mijn eerste doel was het vasa museum, dat om 10 uur open ging. Ik was op tijd, maar een drietal bussen waren voor mij, en ik dacht van eerst eens de skansen te bezoeken. Dit is een openluchtmuseum inclusief zoo, waar ze toonden hoe ze leefden een honderdtal jaar geleden. Een beetje zoals in estland, maar uitgebreider. Ze demonstreerden er ambachten, er waren optredens van volksdansen en er waren standjes met traditioneel eten. Mooi om te zien, maar het was meer dan duidelijk dat de doelgroep families met kinderen is.
  

Er stond nog altijd een grote rij rond de middag bij het vasa museum, dus heb ik besloten van dit de maandag te doen. In plaats daarvan ben ik de oude stad binnengewandeld, waar het zeer druk was, en ben ik gaan shoppen in een grote boekenwinkel die enkel fantasie en science fiction verkoopt. Ze hadden daar echt alles, maar de prijzen zijn duurder dan online.


  En gezien ik toch in de oude stad was, ben ik de royal palace binnengewandeld om toch iets anders te doen dan enkel winkels. Mooi vanbinnen maar haalt het niet met de hermitage. Na wat koffie met taart was het tijd om wat op bed te gaan liggen om mijn benen te rusten.


  Rond zes uur ben ik afgezakt naar de oude stad om wat te eten, maar het was er zeer druk en alle terrasjes zaten vol. ik liep dus wat verder om dan te merken dat er een marathon bezig was door de stad, en de finish was waar ik naar op weg was om te eten. Uiteindelijk terecht gekomen niet zo ver van het hotel in een gebouw met drie verdiepingen snackbars. Je kon er vrijwel alles krijgen, vrij goedkoop en in veel te grote porties. Uiteindelijk gewoon biefstuk met rijst gevraagd, en ik kreeg twee grote stukken vlees en genoeg rijst voor 3 personen. Het is een zware dag geweest, volgens mijn benen en voeten. Ik probeer zo veel mogelijk met de metro of tram, maar de stad is zeer aangenaam om door te wandelen gezien ze verspreid ligt over verschillende eilanden en er veel groen is.
  Read more