• Halve rustdag

November 8, 2017 in Singapore ⋅ ⛅ 29 °C

De dag begon met een drupje regen, maar dat was niet erg want ik had de domes van de gardens at the bay als eerste doel. Dit zijn twee overdekte tuinen, het ene een bloementuin en het andere een regenwoud. Ze worden met recht een van de top attracties genoemd van Singapore want het was pas twee uur in de namiddag toen ik daar weer weg was, en moest het niet zijn van mijn zere rug dan was ik nog langer gebleven. Als eerste deed ik de bloementuin waar ze ook al vollop bezig waren met het kerstdecor op te zetten, inclusief kerststalletjes met nepsneeuw, wat echt onozel aanvoelt als ge staat te zweten. Het mooiste waren echter de kunstwerken die tussen de planten stonden, die in thema waren met de streek waar de planten voorkomen. Er waren ook een groot aantal scholen aanwezig, dus ik moest af en toe pacman spelen tussen de spookjes (moslim meisjes) om goeie foto's te kunnen nemen. Het enige minpunt was dat ik na een uur rondlopen al eens moest gaan zitten door pijn in de rug. De rest van de dag heb ik veel pauzes moeten inlassen, ik heb een paar rustdagen nodig blijkbaar.

De tweede dome is een regenwoud met een van de hoogste binnen waterval ter wereld. Er wordt uitleg gegeven over de biodiversiteit van het regenwoud, maar iedereen is daar eigenlijk om selfies te nemen op de hoge wandelpaden. De tuin is zeer mooi aangelegd en er zijn daar continue tuinieren (Indiërs) bezig. Daarna heb ik ook eens de skywalk gedaan tussen die koeltorens, gezien de regen al lang weg was. Jammer genoeg moest ik dan een paar uur gaan uitrusten in het hotel.

Die namiddag heb ik niet veel gedaan, enkel in de avond naar clarke quay gegaan om toch eens de voornaamste uitgaansbuurt te zien van Singapore, en ik was niet teleurgesteld, de ene bar na de andere en vrij veel variatie. Ik heb een worst van 60cm gegeten met frieten en een paulaner bier in een duitse bar gezien ik smiddags al mijn berg rijst gehad had.