- 旅行を表示する
- ⛅ 29 °C
- 海抜: 21 m
シンガポールChinatown Singapore1°17’1” N 103°50’39” E
Unesco tuin

Ik zag in mijn voorbereiding dat ik de botanische tuin ook aangevinkt had, en besloot om deze ochtend eens te gaan kijken. Aan de ingang staat er een plakaat dat de tuin werelderfgoed is, en na het gezien te hebben moet ik toegeven dat ze gelijk hebben. De tuin is onderverdeeld in diverse thema's, inclusief regenwoud, cactussen , orchideeën, en meer dan 200 soorten palmbomen. Ik heb er ongeveer 3 uur in rondgewandeld tot ik het hoorde donderen, en heb veel stukken moeten overslaan. Het was toen al middag en gezien er regen aankwam besloot ik naar orchard road te gaan, een straat die berucht is voor zijn schopping centers. Het is mij een raadsel waarom ze een volledige straat vol zetten met gigantische gebouwen vol winkels die vrijwel overal hetzelfde zijn. Na de twintigste luis vuitton winkel was ik het wel goed beu gezien, maar ik was er voornamelijk voor het middageten in een van de foodcourts in die complexen, want daar kunt ge alles krijgen en goedkoper dan restaurants. Ook was de kerst sfeer overal aanwezig, sneeuw hebben ze hier nooit maar misschien zetten ze de airco iets straffer.
Lang heb ik het niet uitgehouden tussen die winkels, mede ook door wat rugpijn. Dan maar effe terug naar hotel om wat te liggen en niet lang daarna die boeddhistische tempel nog eens bezocht want die is prachtig en er was net een mis bezig. Ook heb in na wat rondkuieren gegeten in Chinatown en dan in een opwelling het Chinatown Heritage center bezocht. Dit vertelde het verhaal van de chinese migranten en hoe ze leefden, wat een stuk interessanter was dan ik verwacht had want ik heb er ongeveer twee uur rond gelopen. Het was bepaald geen vrolijk verhaal, ik ben blij dat ik toen daar niet leefde. Hoewel de schepen met volgepakte migranten mij deden denken aan de nieuwsbeelden van nu, dus in die zin is er nog niet veel veranderd. Daarna moest ik opnieuw terug naar het hotel door rugpijn. Na een uurtje toch terug op mijn benen en op weg naar de metro want ik wilde de lichtshow nog eens zien. Deze keer was ik wel op tijd voor een zitplaats. Morgen zal ik het misschien wat rustiger aan doen.もっと詳しく