• Hoi An

March 4 in Vietnam ⋅ ⛅ 28 °C

Rond 4:30 werd ik wakker door het gekraai van verschillende hanen en nam ik mij voor om de hele dag kip te eten om wraak te nemen. Het gekraai was continue dus veel slaap zat er niet meer in en rond 8u rolde ik uit bed om te gaan genieten van het ontbijt buffet. Het buffet had alles, van croissants tot chicken nuggets en sushi. Ik ging voor de fried rice, met kip.
    De voormiddag spendeerde ik met rondwandelen in het oude centrum en het bezoeken van tempels en oude ontmoetingsplaatsen die er ook uitzagen als tempels. Het ticket systeem is simpel: je koop 1 ticket en dat is geldig voor 5 plaatsen, een koopje voor maar ongeveer 5€. De mooiste tempels lagen echter buiten het centrum en waren gratis.
    Mijn namiddag plan was een fiets huren en naar de rijstvelden en strand te fietsen, maar het is 30 graden en de fietsen hier zijn gene waar je lange afstanden op wilt doen, waardoor ik mijn plan veranderde naar baantjes trekken in het zwembad en wat lezen.
    Mijn plan voor de avond lukte wel: streetfood, naar de lichtjes kijken en nog wat relaxen in de irish pub.
    Het streetfood was in massale hoeveelheid aanwezig, maar er zat niet veel variatie in de stalletjes. De voornaamste soorten waren brochettes op de bbq, en een soort van pannenkoek van rijstpapier, wat het lekkerste bleek te zijn. Ik heb op zeker gespeeld, eerst een paar standjes, dan een uurtje pinten drinken in de irish pub om af te wachten hoe mijn maag reageert, en toen dat ok was nog twee bbq worsten met ongedefinieerd vlees erbij. Van een van de brochettes weet ik zeker dat het kikker was (niet slecht maar niet speciaal)
    Zeer tegen mijn zin vertrok ik rond 21u naar het hotel, ik moet om 6:30 terug op en wil niet te veel slaapgebrek opbouwen. Ik heb mijn wekker gezet maar weet zeker dat een of ander soepkieken ervoor zal zorgen dat het niet nodig is.