- Reise anzeigen
- ☁️ 26 °C
- Höhe über NN: 79 m
VietnamVịnh Bãi Nam16°5’59” N 108°16’40” E
Da Nang dagtrip

De hanen zorgden ervoor dat ik mooi op tijd wakker was voor mijn ontbijt om 6:45, een half uurtje voor de tour begon. Het was het soort tours dat ik graag doe, in een klein busje met nog 6 andere mensen, en niet de volledige dag, rond 13:30 was ik terug in het hotel.
Er waren maar twee stops: de lady boeddha tempel en de marble mountain. De lady boeddha is een vrij nieuwe tempel, van 2004 denk ik, met een enorm standbeeld van een vrouwelijke boeddha, beetje de grootte van een kerk. Het mooie aan de tempels hier is dat ze vol staan met bonsai boompjes, het is de gewoonte om dit te schenken aan de tempels voor goed geluk, hoewel ik vermoed dat het eerder een kwestie van prestige is.
Na het tempel complex gingen we naar marble mountain, een heuvel die nogal opvalt want het land errond is vlak. De naam is goed gekozen, de steen is marmer, en natuurlijk werden we eerst naar een winkel met beeldjes gestuurd waar ze met de hand gemaakt. De gebruikelijke shopping stop die alle tours doen is wel gelukt in mijn geval, ik heb wat decoratie bij voor in mijn living (en probeer niet te denken aan de prijs).
Het bezoek aan de berg, die vol zit met grotten en op iedere hoek een tempel was minder aangenaam. Niet enkel door de grote massa touristen, maar doordat ik erin slaagde mijn beide dijspieren te verrekken toen ik wat uitgleed op de marmeren trappen. Ik kon amper nog trappen doen daarna, plat wandelen lukt nog gelukkig.
Er zat lunch inbegrepen in de tour maar die was zo licht dat ik daarna nog naar een cafe strompelde voor een pint met nacho's. Veel meer heb ik niet gedaan, buiten bijna in slaap vallen op mijn bed in hotel rond 17u, waarna ik besefte dat ik misschien wat slaap moet inhalen. Wel dat zal niet lukken, want morgen moet ik om 6u30 op om mijn vlucht richting hanoi te halen. De avond werd streetfood en een pub met live muziek.
Tegen de avond voelde ik de pijn in mijn spieren wat minder en ik hoop dat het komt doordat ze genezen en niet door die pinten in de pub.Weiterlesen
ReisenderMooi, mooi,...👍
ReisenderHoe oud zijn die tempels edm.? Is dat een oude cultuur?
ReisenderDe oudste die ik gezien heb tot nu toe zijn van rond 800