• Naar Hanoi

March 6 in Vietnam ⋅ ☁️ 17 °C

Het contrast kon niet groter zijn, van 34 graden in de zon in een klein stadje naar 18 graden met wat lichte regen in de chaos van Hanoi. Een groot pluspunt is dat het hotel in een klein zijstraatje ligt waar zodanig veel scooters geparkeerd staan dat auto's er niet meer in kunnen. Ook geen hanen gezien in die straat dus ik denk dat ik zal kunnen slapen.
    Rondwandelen in de stad is serieus wennen, op het voetpad kun je niet wandelen, want daar staan de scooters geparkeerd en op straat is het zigzaggend door de scooters.
    Veel ga ik niet doen vandaag, buiten wat rondwandelen en eindigen in de uitgaansbuurt die 'beer street' noemt. En wat slaap inhalen.
    Mijn middageten was toevallig in een indisch restaurant, omdat het begon te regenen en ik het eerste binnen ging die ik tegen kwam. Het was stukken beter dan het Vietnamees dat ik in de avond at, daar had ik de verkeerde locatie uitgekozen.
    Naast de kathedraal die ik vanaf nu het spookkot noem vanwege hoe die snachts eruit ziet is er een ietwat chique wijk en heb ik nog wat gedronken in een brouwerij, om daarna een wandeling te doen door de uitgaansbuurt. Die is niet zo leuk als die in ho chi ming, ik werd teveel lastig gevallen door gasten die mij vrouwen of drugs wilden verkopen, het nadeel van als man alleen rond te lopen in zo'n buurt. Tegen 21u zat ik mooi op hotel met twee latten chocolade, de rest is voor morgen.