• Chichen itza en cenotes

I går, Mexico ⋅ ☀️ 26 °C

Het hotel was zo vriendelijk om mij wat toast, koffie en fruit te geven om 6:45, wat ik rap naar binnen werkte, want ik werd opgepikt om 7u.
    De tour die ik geboekt had was naar het wereldwonder chichen itza, de hoofdreden waarvoor ik in Mexico ben, en aanvullend twee cenotes. En het werd een perfecte tour, we waren met 5 en de chauffeur die enkel kort wat uitleg gaf en ons voor de rest met rust liet.
    We kwamen toe in chichen itza een kwartier voor het open ging, en echt veel later moet je niet toekomen, er stond al een paar honderd man aan te schuiven.
    Eens binnen heb ik een spurtje gezet naar de hoofd tempel, om een foto te kunnen nemen zonder mensen op om in mijn living te hangen, en ik denk dat dit gelukt is. Daarna werd het rustig rondwandelen, de uitleg moest ik niet meer hebben, ik heb genoeg documentaires erover gezien.
    De 2.5 uur die we kregen is nipt genoeg om alles te zien, het is daar groot en veel is nog overwoekerd door jungle.
    Na het bakken in de zon was het tijd voor verfrissing in de cenotes, een open en een grot cenote. Beide waren mooi en aangenaam, maar lang kun je er niet in zitten, ronddobberen met de verplichte reddingsvest komt saai na een tijdje. Er was een bar gelukkig, waar ik effe moest zitten om te drogen want ik heb geen handdoek mee.
    De cenotes zijn uitgebaad als zwembaden, met kleedkamers en lockers, waar ik blij mee ben want alleen reizen betekent dat je niemand hebt die op je spullen past wanneer je gaat zwemmen.
    Als avondmaal besloot ik eens iets anders te doen, een restaurant dat in Argentijnse empanadas specialiseert. En mijn vermoeden was correct, dit zijn die gevulde deeg dingen die ik al in spanje gegeten heb en waar ik zot van ben. Er zat amper volk toen ik binnen ging, en een kwartier later was er geen tafel meer vrij. En terecht want het was lekker. Morgen kan ik uitslapen, mijn bus is pas om 11u denk ik.