April 2019
 • Day3

  Kopenhagen zondag

  April 7, 2019 in Denmark ⋅ ⛅ 12 °C

  Het was ietwat lastiger om op te staan deze ochtend, maar om 7u30 zat ik al aan het ontbijt, en een uur later op een fiets die ik aan het hotel gehuurd had. De hele voormiddag heb ik rond gefietst, met af en toe een stop om een foto te nemen, zoals de verbrandingsoven met skipiste en het strand. De fietspaden zijn hier uitstekend, maar de fiets was wat minder, en toen de ketting ook nog eens af viel hield ik het voor bekeken. Ik zat toch al boven de 30km.

  Het plein met streetfood standjes niet ver van het hotel is mijn vaste plek geworden om te eten, ik zat er 's middags en later op de dag terug. De namiddag heb ik gevuld door wat door het centrum te wandelen en in een opwelling het paleis te bezoeken. Het paleis was vrij standaard van wat je van een paleis mag verwachten, maar de stallen waren wel leuk, op de geur van de paarden na. Mijn rug protesteerde weer van het lange rechtstaan, en ik heb ook nog blaren op mijn voeten erbij gekregen dus de rest van de dag was lezen in de zon met een pint en streetfood. Ze schieten hier iedere dag een kanon af om 8u en bij zonsondergang, en het was dit wat ik hoorde toen ik terug naar het hotel mankte.
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day2

  Kopenhagen zaterdag

  April 6, 2019 in Denmark ⋅ ⛅ 9 °C

  Gezien het vroege uur dat ik in bed kroop gisteren was ik ook vroeg wakker en moest ik ongeduldig wachten tot het ontbijt om 7u30. De kamer mag dan klein zijn, het ontbijt was uitstekend. Ik heb in drie kwartier tijd een croissant, 5 pistolets, wat roereieren en een kom yoghurt gegeten waarmee ik hoop toch een paar uurtjes mee weg te kunnen.

  Ik heb lang zitten twijfelen om een fiets te huren, maar ik besloot toch om vandaag alle dichte dingen te voet te doen en morgen met de fiets verder uit het centrum. Om de drukte aan de kleine zeemeermin te vermijden werd dit mijn eerste doel te voet. Het ziet er ver uit op de kaart, maar het was maar drie kwartier wandelen. De pijn in mijn rug was aanwezig, maar dragelijk met af en toe wat zitten. De zon was er ook al, net als de Japanners en Greenpeace met hun boot. In de weg terug deed ik een mooie ronde kerk aan, en gezien de pijn een beetje te veel begon te worden stapte ik een boot op om een uurtje uit te rusten.

  De boottocht was zeer ontspannend en ook zeer koud op momenten dat we in open water waren. Ik heb niet zo aandachtig zitten luisteren naar de gids, maar merkte wel op dat er een plein was vol met streetfood standjes niet ver van het hotel, de rest ben ik vergeten. Het was bijna 12u toen de boottocht gedaan was en ik vrij voorspelbaar richting het streetfood plein liep om daar een hot dog en fish taco's te eten met een paar speciaal biertjes. Gezien ik dan toch al niet ver van een kerk zat die ik wilde bezoeken ben ik naar deze gewandeld om de toren te beklimmen, kwestie van toch iets te bezichtigen. Er was een wachtrij voor die toren, niet omdat er veel volk was, maar omdat de trap een smalle spiraal is en er niet veel volk op kan. De meeste mensen zaten te puffen en te zweten toen ze boven kwamen, maar mijn conditie is blijkbaar in orde. Het uitzicht was beter dan in de ronde toren die ik gisteren gedaan heb, en het klimmen was bijlange niet zo lastig als st paul's cathedral bijvoorbeeld.

  Eens boven de toren zag ik het prachtige weer en besloot ik dat kultuur de pot op kan en ik terrasjes ging doen in de zon voor de rest van de dag. Op weg naar mijn favoriet terrasje, de war pigs brewery, was het al zo warm dat ik in hemd kon rondlopen. Iedereen had hetzelfde idee als ik blijkbaar, dus het was weer aanschuiven aan de toog, maar ik had het er voor over. Na een uurtje begonnen mijn benen toch wat te kriebelen en ging ik terug het centrum in richting hotel, met een tussenstop aan de mikkeller brouwerij en een hot dog kraam van Dop, wat mij aangeraden was als de beste hot dogs. Mijn stop aan het hotel was voornamelijk om mijn gsm en mezelf wat op te laden, maar mijn geweten liet mij niet lang toe om binnen te zitten met dat mooi weer. Ik kon buiten in de zon ook uitrusten besloot ik, bij voorkeur aan die streetfood standjes...

  Een paar uur relax aan de streetfood standjes deed goed deugt voor mijn rug en mijn maag, maar het kriebelde toch wat in mijn benen. Ik wilde toch nog wat meer zien maar tegelijkertijd nog wat op terras zitten dus ik vertrok terug richting war pigs, maar stopte aan tivoli. Dit is een van de oudste pretparken van Europa, en een van de top attracties van de stad, maar ik had het geschrapt van mijn lijst gezien een pretpark doen in je eentje niet prettig is. Ik las echter dat de verlichting snachts prachtig is en ze hadden tickets voor enkel ingang zonder attracties...

  Een paar minuten later zat ik aan een mooi verlichte vijver in tivoli in een byrghus met eigen bier en een wiener schnitzel. Tivoli haalt het niet met de Efteling qua gezelligheid en grootte, maar de verlichting is prachtig snachts en het is zeer laat nog open, vanwege het midden het centrum ligt. Verder ben ik niet geraakt vandaag.
  Read more

 • Day1

  Kopenhagen vrijdag

  April 5, 2019 in Denmark ⋅ ⛅ 14 °C

  Ik was vanmorgen nog niet in vakantie stemming en het duurde tot ik van het vliegtuig stapte in Kopenhagen om te relaxen. Mede doordat een klant van mijn werk mij opbelde net voordat ik het vliegtuig op stapte om te vragen of ik kon helpen met een probleem met een terminal. Ik heb hem doorverwezen naar het kantoor nummer, wetende dat ik eigenlijk een van de enigen ben die er iets van kent, en zeer snel airplain mode aangelegd. Het deed wel een beetje vreemd om weer in een klein vliegertje te zitten en amper een paar hoofdstukken te kunnen lezen voor ik weer moest uitstappen.
  De luchthaven van Kopenhagen lijkt kleiner dan Zaventem en veel gezelliger door de mooie inrichting van de bars en restaurants. Aan geld geraken is geen probleem, maar ik denk dat ik een fout gemaakt heb door cash af te halen, zelfs een pint op café betaal je met bankkaart hier.
  Ik heb een klein kamertje in een hotel midden het centrum voor ongeveer 150 euro per nacht, wat al iets zegt over de prijzen hier. De pint die ik nu drink kost 9 euro, maar is wel een speciaal bier van de mikkeller brouwerij, het is niet zo duur als Zweden of de Emiraten. De stad is op eerste zicht mooi en vol fietsers, ik overweeg morgen een fiets te huren in de voormiddag bij mooi weer.
  Na een paar minuten rondlopen wist ik al wat de specialiteit is van Denemarken: hot dogs. In de touristische gebieden staat er om de 100m een hot dog kraam waar je kunt kiezen tussen meer dan 10 verschillende soorten hot dogs. Het was het eerste dat ik hier gegeten heb en zeker niet de laatste. Na het eten van die hot dog besloot ik te zoeken naar middag eten, bij voorkeur in een brewpub die ik op voorhand opgezocht had. De tweede deense specialiteit die ik proefde was smorrebrod, belegd broodje, in een brewpub met een vrij goed bier. Ik had niet echt plannen daarna en besloot gewoon wat rond te wandelen richting de bezienswaardigheden die ik aangeduid had en de andere microbrouwerijen. Mijn rug deed het vrij goed waardoor ik niet aarzelde om de ronde toren naar boven te gaan toen ik die passeerde. Het uitzicht was mooi maar het is niet de burj khalifa natuurlijk.
  Het prachtige weer bleef aanhouden en deed mij rap besluiten om geen binnen attracties te doen en enkel rond te wandelen en terrasjes te doen. De mikkeller brouwerij was een verplichte stop, ze brouwen mijn favoriet alcoholvrij bier en ik wilde hun andere bieren eens proberen. De war pigs brewery die er niet ver van lag was echter stukken beter en populairder. Na een goed kwartier aanschuiven aan de bar had ik eindelijk een pint, november pain noemde het bier, wat ik wel moest proeven gezien de pijn in mijn rug in november begonnen was. De vermoeidheid begon toe te slaan en na een veel te vettige hamburger besloot ik even naar het hotel te gaan om mezelf en mijn gsm wat op te laden. Ik was van plan om een uurtje te liggen en dan naar de lichtjes te gaan kijken maar na een paar seconden was ik vast in slaap.
  Read more