• Nikki en Clint

• Trip start
    June 7, 2023

Dag 1: Calgary

June 7, 2023 in Canada ⋅ ☀️ 28 °C

Vandaag om 05:45 vertrokken van huis om met de trein naar schiphol te gaan. 12:35 vertrokken en om 13:30 geland in Calgary. Na aankomst direct de Uber gepakt richting Hotel Arts. Na ons te hebben opgefrist zijn we nog even de stad in geweest, dakloze junkies spotten en de Calgary tower te zien.Read more

• Dag 2: Calgary naar Banff

June 8, 2023 in Canada ⋅ ☀️ 22 °C

Vandaag hebben we ontbeten in Calgary en worden bij het hotel opgehaald door Fraserway om naar de camperverhuur in Airdrie te gaan. Vanuit hier rijden we met de camper via Cochrane de Rocky's in richting Banff waar we de eerste 2 overnachtingen hebben. Savonds hebben we de bergen voor de camping afgespeurd met de verrekijker, maar helaas.Read more

• Dag 3: Banff

June 9, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 20 °C

Vandaag goed geslapen in de camper, om 04:00 mee mogen genieten van het eentonige geblaas van de treinhoorn. Elke nacht komt er een goederentrein langs van enkele honderden meters lang.

Vandaag na het ontbijt met toast, bacon en eggs hebben we een wandeling bij Johnston Canyon op de planning met als eindpunt de Inkt pods. Een prachtige waterval en waterbronnen die met vel zonlicht groen en blauw kleuren. Naast het prachtig natuurschoon was het ook een marteling van 15 kilometer met 300 meter hoogte verschil bij 25+ graden. Maar overleeft. Nu snel terug na de camping voor spareribs.

Terug op de camping zagen we dat we bezoek hadden van meneer Elk. Deze lag achter de camper.

• Dag 4: Banff naar Nordegg

June 10, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 21 °C

Vandaag zijn we vroeg vertrokken vanuit Banff, om de Icefield parkway af te rijden. Niet een lange route maar wel een die veel tijd in beslag neemt door de vele spectaculaire punten langs de route. Bij de 2de stopt hebben we helaas op 2 min na een overstekende beer gemist, eerdere automobilisten zagen hem wel.
    Verdere stops waren; Herbert lake, Crowfoot glacier viewpoint, Bowe lake, Peyto lake, Waterfowl lakes, Mistaya canyon en Saskatchen river crossing/Howse Pass.

Met als eindpunt voor deze dag de camping in Nordegg op David Thompson Resort.

• Dag 5: Nordegg naar Jasper

June 11, 2023 in Canada ⋅ ⛅ 19 °C

Vandaag onze weg vanaf Nordegg weer vervolg. Vanochtend tijdens het rijden een klein buitje gehad van ongeveer 10 minuten en verder is het tot 7 uur savonds droog gebleven ondanks dat er slecht weer voorspeld was. Onze eerste stop vandaag was de Columbia glacier en Sunwapta lake. Bijzonder hoe de gletser in zo korte tijd is afgenomen in grootte. Daarna zijn we verder gereden naar de Tangle falls en Sunwapta falls en hebben we de Icefield parkway afgesloten met een bezoekje aan de Athabasca falls. Hierna eerst even "gechillt" bij de camper en toen hup door naar het dorpje Jasper. Hier even lopen slenteren in dorp. In het dorp kwamen we het restaurant Montana's tegen, Clint wou hier heel graag nog een keed eten als hij terug zou zijn in Canada dus dat maar even gedaan. Nu met een bak ijs aan het nagenieten van de dag. En dan komt ineens een elk langsrennen met een jong, helaas te laat voor een foto.Read more

• Dag 6: Jasper naar Clearwater

June 12, 2023 in Canada ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag zijn we de dag begonnen met een ritje naar de Maligne Canyon. Voor we daar de parkeerplaats op draaide zagen we hem!!! Een zwarte beer op 20 meter van onze camper. Na wat foto's hebben we de camper geparkeerd. Na het bezoek van de canyon gingen we richting Clearwater. Net buiten Jasper zagen we per toeval een groepje elanden door het water rennen. Helaas geen foto van kunnen maken.

Onderweg hebben een rustpauze genomen bij de hoogste berg van Canada, Mount Robson. Na een koffiepauze door naar Clearwater waar het ondertussen al 33 graden is. Na 154 km aan wegwerkzaamheden kwamen eindelijk aan bij het Dutch lake resort. Na een snelle boodschap direct in het water gesprongen om af te koelen.

• Dag 7: Clearwater

June 13, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 20 °C

Na het ontbijt zijn we direct vertrokken naar het Wells Gray National park aangezien het in de middag wil gaan regenen. We hebben in het park twee watervallen bezocht. De eerste was de Helmckenwaterval van 141 m hoog, tot nu toe veruit de mooiste waterval die we gezien hebben. Daarna zijn we doorgereden naar de Dawson Falls, dir wordt ook wel de mini Niagara falls genoemt. Gelukkig hadden we van de buurvrouw op de camping gehoord dat we ons goed in moesten sprayen met muggenspray voor we die laatste waterval zouden bezoeken want het zag er zwart van de muggen, dit heeft ons een hoop krabben bespaard...
    Even snel langs de Tim Hortens voor een koffie met wat lekkers en daarna de rest van de dag rustig in de camper doorgebracht omdat het regende.

• Dag 8: Clearwater naar Cache Creek

June 14, 2023 in Canada ⋅ ☀️ 16 °C

Vanmorgen rustig onze spullen gepakt en even een beerbel (wordt hier ook wel dinner bel genoemd) om daarna te kunnen vertrekken naar Cache Creek. Voordat we zijn vertrokken toch nog even langs de Tim Hortens gegaan voor een lekkere koffie en een koek. Onderweg naar Cache Creek hebben we helaas iets minder van de mooie uitzichten kunnen genieten door de rook van de noordelijke bosbranden. Na aankomst nog even de Marble Canyon gereden maar dit bleek wat tegen te vallen. Wel hebben we onderweg weer 2 elken gespot. Onderweg zijn we door veel verschillende indianenreservaten gereden. Weer terug aangekomen op de camping hebben we het openluchtmuseum bekeken van de ranch waar we overnachten en kwamen we erachter dat het kleine dorpje Cache Creek vroeger een belangrijk transportkruispunt was van goederen en hier veel cowboys wafen gevestigd.Read more

• Dag 9: Cache Creek naar Whistler

June 15, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag hebben we vanaf Cache creek onze weg vervolgd naar Whistler. Wat een mooie route, eerst door het "wilde westen" landschap en daarna door een heel bosrijk gebied waar ze waarschuwden voor grizzly beren. De bedoeling was om bij joffre lakes te wandelen, maar hier bleek je een dagkaart nodig te hebben die je vooraf online moest reserveren, dus toen maar besloten om door te rijden. Via Duffy lake en de Nairn falls kwamen we aan bij whistler. Toen wandelend (2,7 km) naar Whistler gegaan om een hapje te eten. In Whistler zijn in 2010 de olympische spelem geweest.Read more

• Dag 10: Whistler

June 16, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 12 °C

Vandaag hadden we het plan om met de gondel (peak to peak) naar de top van de berg te gaan in Whistler. Helaas was het ontzettend bewolkt (laaghangende bewolking) dus besloten om dit toch maar niet te doen. Te voet Whistler verkend, wat een leuk en gezellig dorp. Na veel souvenir winkeltjes later even geluncht op een gezellig pleintje en de rest van de dag heerlijk rustig aan gedaan op de camping. Om 4 uur klaarde het helemaal op maar dit was dat laat om nog met de gondel omhoog te gaan aangezien deze om 5 uur sluit.Read more

• Dag 11: Whistler naar Hope

June 17, 2023 in Canada ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag verder gereden vanuit Whistler naar Hope. Vroeg vertrokken om voor het ontbijt nog naar de Alexander falls te vertrekken, op weg hier naartoe worden de meeste beren gezien. Helaas hadden wij dit geluk niet en aangekomen bij de waterval bleek deze niet geopend in deze tijd van het jaar.... dus maar snel verder gereden naar onze volgende stop, de Brandywine falls. Hier de waterval bezocht en daarna even lekker ontbeten. Onderweg meerdere keren gestopt bij een uitzichtpunt want we reden langs de kust met fjorden maar alle uitzichtpunten hadden meer bomen dan uitzicht dus helaas niet veel foto's kunnen maken van de rit zelf. Nog even gestopt bij Shannon falls. Langs Vancouver nog een kleine omweg gemaakt naar een "cowboylaarzen winkel" maar dit bleek niet wat voor ons te zijn. Toen hup door naar Hope en hier de locatie van de film Rambo bezocht. Het dorpje zelf is niet zo veel meer maar dan hebben we dat ook weer gezien. Clint die de film wel kent was in iedergeval blij. Wel jammer dat de bekende brug sinds 2011 niet meer gebruikt wordt.Read more

• Dag 12: Hope naar Kelowna

June 18, 2023 in Canada ⋅ ⛅ 13 °C

Vandaag tijdens het rijden naar Kelowna veel regen gehad onderweg, daarom weinig foto's van de route. Ondanks de regen was ook dit weer een mooi stukje landschap. Onderweg nog even gestopt voor een kopje koffie op een parkeerplaats met wifi, toen snel even de F1 opgezet om de laatste 25 minuten van de race te kunnen zien. Daarna door naar Kelowna, daar naar een western winkel geweest waar Clint een paar mooie nieuwe cowboylaarzen op de kop heeft weten te tikken. Aangekomen bij onze camping apple valley orchard klaarde het eindelijk op. Een erg mooie plek in een appelgaard. Kelowna staat bekend om de wijngaarden dus uiteraard zitten wij hier rondom tussen de wijngaarden
    Even een rondje gelopen op het terrein en toen lekker ons avondmaaltje met zalm en biefstuk klaargemaakt. Nu lekker chillen, morgen zullen we weer gaan wandelen.

• Dag 13: Kelowna naar Revelstoke

June 19, 2023 in Canada ⋅ 🌧 9 °C

Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit de wijnstreek van Britisch Columbia naar Revelstoke liggend aan de Columbia River. Dicht bij Kelowna lag een leuk boerderijtje met een soort van kinderboerderij en TREKKERS! daarnaast hadden ze ook een grote boerderij winkel met rondleidingen door hun fruitkwekerij. Na deze stop zijn we in 1 streep doorgereden naar Revelstoke waar we onderweg op het spoor nog een grote zwarte beer zagen lopen, helaas geen foto van kunnen maken aangezien we op de snelweg reden. Na een korte wandeling door het dorp zijn we aangezien de regen maar naar de Revelstoke dam geweest. Hier wordt stroom opgewekt voor een groot deel van de provincie. We hadden geluk want er was ook een Nederlandse audio tour. Met zo'n apparaat aan je oor voel je je bijna een chinees in de keukenhof. Afijn het was een intressante en indrukwekkende rondleiding door de dam. Na het bezoekje aan de dam hebben we ons maar geinstalleerd op de camping aangezien het zowel vandaag als morgen regent. De planning was om de Meadows in the sky parkway te gaan rijden. Maar doordat er geen zicht was boven en wellicht aan het sneeuwen was. Had het voor ons geen zin tijdens het bezoek in Revelstoke.Read more

• Dag 14: Revelstoke naar Golden

June 20, 2023 in Canada ⋅ 🌧 10 °C

Vandaag vertrokken uit het regenachtige Revelstoke richting het nog regenachtigere Golden. Tussen een buitje door zijn we aangegaan bij een waterval, niet ver lopen vanaf de parkeerplaats. Wel een riskant tripje want er waren duidelijk in de laatste 12 uur beren geweest op het hele parcour van 20 min lopen. Veel schade aan bomen en los getrokken mos. Dus al pratend gingen we richting de waterval om de mogelijke beer te laten weten dat we eraan kwamen. Gelukkig hebben we op het vrij nauwe pad de beer niet gezien.
    Na de waterval zijn we weer in de auto gestapt om verder te gaan. Na aankomst in Golden. Wederom even het dorp bekeken, (dorpjes die hoog worden aangeprezen overigens maar niet groter zijn dan hengevelde maar wel mistens 6 fastfood restaurants hebben. Savonds zijn we naar een prachtig restaurantje geweest aan het water. Hier heeft Clint bizon gegeten en Nikki iets met kip,rijst en noten. Al voor de foto was genomen had Nikki der al een mooi egaal prakje van gemaakt (zoals altijd). Achterons kwam een Canadeze telecom werknemer en zijn Afrikaanse collega zitten. Al snel vroeg hij waar we vandaan kwamen en hoe we Canada vonden. Nadat we zeiden dat Canada mooier was dan Nederland, keek de Zuid afrikaan raar op en de Canadees lachte. Je zag dat hij trots was op zijn land (al hoewel hier veel auto's rondrijden met stickers 'Fuck Trudeau!'). Vervolgens kwam de Canadees onverwachts ons een speldje aanbieden die hij op zijn borst droeg, met de Canadeze vlag. Klein speldje met een ontzettend mooi gebaar. We mochten het restaurant ook niet verlaten voordat het speldje opgespeld was. Na dit mooie gesprek zijn we naar de camping gegaan om nog na te genieten bij het kampvuur. Want na al die regen mogen we eindelijk weer een klein vuur maken.

• Trip end
    June 27, 2023