• Sterre De Bie

2003 verplaatst zich nogmaals
We starten in de -€55
  • Trip start
    September 10, 2023

Het begin van een grellige week

September 10, 2023 in Latvia ⋅ ☁️ 16 °C

📣GOEEEEEDEMIDDAAAAAAAG📣

wij zijn terug
    Uw favo 2003’ers

Wij zijn na een HEEL intense bbq + een bodega tot 2 uur (voor sommige *kuch* Tok *kuch* zonder einde) om 3.15u met onze chauffeur Hansie Pansie vertrokken naar Charleroi. Na 2 uurtjes vliegen en intens snurken, kwamen we aan in Riga 🇱🇻. Yihaw
    Zoals elke goede citytripper doet, zochten we als allereerste de lokale Burger King op. (Flouch hing ook een beetje de zwerver uit, but what else is new)
    Nadat Flouchie en ik naar de toeristische dienst waren geweest, zoals citytrippers dus ook doen, zagen we coole legerboten die ons gaan beschermen tegen de Russen. (Ja die situatie waren we miss per ongeluk een beetje vergeten toen we de reis boekten) en de jongens waren heeeeeel hard onder de indruk.

Nu zijn we even aan het prakken ik het park.

Dat was alvast de allereerste update van onze reis.

Geniet ervan
    Dikke smakkerd
    Wom, Bjare, Tok, Flouch en Starz

• Huis bij het bos

September 10, 2023 in Latvia ⋅ ☁️ 24 °C

Updeejt 2 van de eerste dag;
    Na het prakken in het park, besloten we om een winkel te gaan zoeken in het centrum. Hierdoor kregen we al een sneak peak van Riga’s old town. (Ik ben heel excited). Daarna hebben we een taxi geregeld naar het huisje, want dicht bij het centrum is het wel ni echt, MAAR wel heeeeel aangenaam en super rustig gelegen naast een bos.
    Dan hebben we beetje spaghetti gemaakt, beetje spelletjes gespeeld, beetje gebabbeld en er vooral een zeer waardige eerste avond van gemaakt. Was al snel weer omsingeld door 3 blote basten *kuch* aanstellers *kuch*.

Jammergenoeg had Wom migraine gekregen en ging die vandaag op tijd zijn beddebakkes in. Hopelijk voelt ie zich morgen beter.

Slaapkusjes

• The fowking Welshmen

September 11, 2023 in Latvia ⋅ ☀️ 26 °C

Lieve schattebollekes

Goeie goeie morge/middag/alles
    Deze Penguïn is er wat later dan anders, met de reden dat het gisteren gewoon een heel epische dag was.

De dag startte met een prachtige zon. Dan hebben we ons begeven naar het centrum om een free tour te volgen. Zo kregen we al zeker een mooi stuk Riga mee.
    En ik moet zeggen, wauw. Riga heeft me HEEL hard impressed. Kan misschien wel in mijn top 5 favo steden komen.

Na de tour zagen we ineens heel veel commotie en dan BAM, kwam er gwn een bus voorbij me de basketballers van Letland. (Die hadden ni eens gewonnen ofzo he, die waren gewoon feest aan het vieren omdat ze gekwalificeerd waren geraakt!)

Daarna lekkere biertje(s) gedronken, durumpje gegeten en misschien dan nog een biertje gedronken.

Ohja en ofcourse kon wel ni alles goe gaan:
    Tsssss Flouch had z’n paske ni bij 🥶
    Dus geen shotje voor ons Flouchie pouch

Had ik al laten vallen dat het hier rondzwermd van de Welshmen. Want het was voetbal Letland- Wales. En dan BAM Wales gewonnen, dus GROOOOOOOT feest. En wa doen wij dan? Wij feesten mee, obviously. Conclusie, veel Welshe vrienden + een hoed buitgemaakt.

• Zon zee strand

September 12, 2023 in Latvia ⋅ 🌙 20 °C

Dag tijgers

Jullie gaan het nooit geloven, maar ik heb eigenlijk helemaal niet veel foto’s van deze dag.

Want het was meer een zon-zee-strand-wij-zijn-beetje-lui-en-op-vakantie dag
    Dus ja heel kort samengevat
    Uitgeslapen, eitje dabei, strandje, zwemmetje, roos, pastatje, drankje

Verder geen opmerkingen, alles ging prima

Toedeloe

• LITland

September 13, 2023 in Latvia ⋅ ⛅ 26 °C

Hoi lievertjes

Ik weet het, ik ben de laatste twee dagen jullie een beetje aan het falen. MAAR daarom krijgen jullie vandaag extra veel Penguinen. Jippiejajoedeliedee

Dus

Onze laatste dag Riga (ja I know, het gaat allemaal veel te snel 😢) brachten we echt super duper cultureel door. EERST gingen we opzoek naar nieuwe henna want onze tube is bijna op. Onderweg zijn we dan ook even gestopt bij de markthallen. Voor de henna bracht Google maps ons naar een gigaaantisch gebouw in de vorm van een piemel, daarbinnen was er alles, behalve henna. Dus die missie was gefaald.

TWEEDES gingen we bagels eten. (De jongens zijn er stiekem toch wel fan van geworden).
    Dan nog wat mooie gebouwen onderweg tegengekomen.
    DERDES zijn Bjarne, Flouch en ik naar een museum gegaan over de art Nouveau. Pracht-tig. (En zoals jullie ondetussen del al gewoon zijn, moest er natuurlijk ook weer een foto in blote bast getrokken worden). Aanstellers

En dan LAATSTST restaurantje gedaan.

Overall experience Riga: 20/10

• Slaaptekort

September 14, 2023 in Germany ⋅ ☀️ 13 °C

Na vroeg vroeg vroeg in de ochtend afscheid te hebben genomen van Riga was het tijd voor onze volgende bestemming. Berlijn.
    Jullie vragen je het waarschijnlijk wel af: “Sterre, waarom de fok gaan jullie van Riga naar Berlijn?¿???¿”. Wel euhh antwoord is simpel, was gwn suuuuuper cheap

En weet je wat we ook hebben meegenomen naar Berlijn? De Zon! :)

Hebben effetje lekker gecitytript en ook veel geluierd, want we hebben slaap te kort want we slapen te kort.
    Dan heb ik ook nog even een museum bezocht (Alte Nationalgallerie voor de geïnteresseerden).
    En tenslotte de dag weer in pracht afgerond (en de nieuwe gestart) met het uitgangsleven in Berlijn.

Ps. @tok en @wom, heb er ook speciaal een fotootje bijgezet van jullie lelijke toren xoxo

• Dag begint om 14u

September 15, 2023 in Germany ⋅ ☀️ 22 °C

Dag lieve mensen aan de andere kant van het scherm

Onze tweede dag in Berlijn begon ik lekker fris met een museum over de Griekse kunst. Ondertussen lagen de gatsen nog allemaal te snurken. Tim was de eerste strijder die ik tegenkwam en we zijn dan samen gaan middageten. Later, en hiermee bedoel ik 4 uur ‘s middags werden we verenigd met de anderen en zijn we nog wa van die Berlijnse dinges gaan bekijken. U ziet zelf maar.
    Dan weer lekker gegeten en geprobeerd te zoeken naar een typische raveclub, maar helaas allemaal te duur voor wa we wilden. Dus zijn we maar naar onze vertrouwde club Matrix vertrokken. Flouchiepouch haalde bijna de halte niet door zijn dutje op de tram terug.
    Gelukkig is ook iedereen deze keer terug veilig, gelukkig en wel terug in het hostel geraakt.

Troedeliedadoe

• Laatste lange dag (voor sommigen)

September 16, 2023 in Germany ⋅ 🌙 18 °C

Na gisteren nog een laatste keer onze footprint te zetten in het uitgaansleven, (was waanzin, zelfs met danseressen op ne vrijdag), stonden we stilaan op, om op de laatste dag toch nog iets nuttig te doen. Blijkbaar simpeler gezegd dan gedaan, en zo ontstonden er 2 verloren zonen (Arne, en Tok), die tot de middag dodoke hebben gedaan, en dus ietsje te laat hebben uitgechecked. Soit, geen boete dus wij zijn gelukkig :)
    Daarna trokken we de stad in, en splitsten we effie op. Sterre deed een kathedraal die dicht bleek te zijn, de rest bezocht een museum met waanzin Dino’s en vissen enzu, echt gekte.
    Afsluiten deden we met een restaurantje, en dan gingen we rustig aan richting de luchthaven. Morgen vlucht om 7u dus woohoow nachtje in de luchthaven.
    Reisje is hier dus bijna gedaan, Sterre zal ongetwijfeld nog wel een emotioneel eindwoord schrijven, cia adios tchuus gegroet!
    Ah trouwens die danseressen, zie laatste filmke hihi

• Sterre’s extra’s

September 16, 2023 in Germany ⋅ 🌙 18 °C

Dankjewel Wom om zo’n prachtig verslag te schrijven over vandaag. (Het evenaart mijn tekstjes biiijjjjjjna)

Ma bon

Ik wilde ook wel een paar pareltjes delen

- PAPA IK HEB EEN FOTO MET EEN IJSBEER

- deze keer geen henna maaaar— mama niet gevreesd, dat behaarde been is ni van mij — een echte tattoo voor Flouchiepouch van zijn totem (en heb ik ontworpen hihi )

- enigste foto met ons vijf, maar ober kon ABSOLUUT geen foto’s trekken

- nu zitten we in de luchthaven want omdat we geld willen besparen slapen we hier, goede vibe

Trip end
    September 17, 2023