Satellite
 • Day38

  En skön dag i Rotorua

  February 15, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C

  En resfri dag med vackert väder och intressanta utflyktsmål. Först en promenad i Whakarewarewa forest, en skog fylld med Redwood, träd som kan bli 600 år gamla och över 100 meter höga, världens högsta trädart. Den här skogen är drygt 110 år gammal med träd som planterades då man ville utröna vilka arter som kunde vara bäst för skogsindustrin. Gigantiska träd med spikraka stammar och kronor som försvinner högt uppe i himlen. En fascinerande vandring!

  Vidare till de fyra vackra sjöarna som ligger några kilometer från Rotorua. Kristallklart vatten, vackert och gott om fisk! Fikapaus vid Lake Tarawera som är den största av de fyra.

  Tillbaks till Rotorua som ligger vid Nordöns näst största sjö, Lake Rotorua. Den är lite speciell för i en av vikarna som dessutom ligger nära stan är vattnet ljusgult av allt svavel som bubblar upp från botten. Viken heter helt logiskt Sulphur Bay och det är tur att vi inte bor nära för det luktar f..n. Som så mycket annat i Nya Zeeland är det naturskyddsområde och märkligt nog är viken packad med fåglar. Vattnet är helt syrefritt så det växer ingenting där så fåglarna får sticka iväg och käka på andra ställen.

  Efter lunch tog vi en promenad i Maoriernas egen stadsdel, Whakarewarewa. 1/3 av innevånarna i Rotorua är Maorier och många av dem bor här. Det är ingen turistfälla och de tillåter inga turistbussar men man är välkommen att gå runt. Här bubblar det kokande vatten ur marken lite här och där, det finns många speciella byggnader och deras snidade figurer finns överallt. Man känner igen vissa ansiktsuttryck från golfbanan....
  Read more

  Barbro o Sten-Åke

  Duffade inspelet på 18:e, bollen pluggad i bunkerkanten....😠

  2/15/17Reply
  Fam Johnsson

  Låter nästan som pilgrimsvandring.

  2/17/17Reply