Satellite
Show on map
 • Day39

  Det började med lysmaskar...

  February 16, 2017 in New Zealand ⋅ 🌙 18 °C

  En riktigt lång resdag så det blir gott med sovmorgon. Först knappt 15 mil till Waitomo och de världsberömda Glowworm Caves. Lång guidad promenad ner genom grottorna som upptäcktes 1888 via den flod som rinner rakt in i underjorden. Vår guide, Mira, som är maorier har en fantastisk sångröst och när hon stämmer upp i en maorisk kärlekssång i den största men kolsvarta grottan blir stämningen magisk. Det alldeles unika är ändå avslutningen då vi under absolut tystnad glider i båt genom grottor som lyses upp av 10 000-tals lysmaskar, - går inte att beskriva! Det är av naturliga skäl förbjudet att fotografera så bilden är plockad från nätet. Inte speciellt bra men kan förhoppningsvis förmedla lite av upplevelsen.

  Fortsättningen av dagen har inte varit lika förtrollande....
  45 mil på dåliga vägar med mycket trafik och många vägarbeten. Köer och väldigt långsamt förbi Auckland och sedan ett vägval av vår GPS som ledde till 6 mil på den kurvigaste väg vi någonsin skådat. Som alla andra vägar på Nya Zeeland har den 100 som maxfart men vi lyckades åstadkomma en snittfart på 56 trots ett intensivt rattande. Till sist ändå framme vid Russel och vårt boende på Arcadia Lodge. Känns helt ok och efter en god middag i hamnen ska vi nog sova gott!
  Read more

  Anders Olsson

  Helt otroligt, det känns verkligen som om man är med er på "Den stora resan" och får se fantastiska platser i Australien och Nya Zeeland som man inte hade en aning om.

  2/16/17Reply

  Exakt samma sak tänkte jag....känns som om jag är med er!!!! Ta hand om er och njut!!!// A

  2/16/17Reply
  Ragge Stenström

  Tänk så mycket pengar vi spar oxå! 😜

  2/16/17Reply
  Fam Johnsson

  Kan du inte ta med några lysmaskar hem?

  2/17/17Reply