Japan

• 20.0kkilometers
  • Day 1

Ready?

June 3 in Switzerland ⋅ ☁️ 14 °C

Nachem Rekord-Turbopacke hani hoffentlich alles packt für miis Abentüür "Japan" 🤩
    Also villicht fascht no chli meh als ursprünglich plaanet 😜
    Am eis flüügi los, nach Tokyo gahts 13 Stund. Ich froi mich mega, de Dave denn entli mal wieder z'gseh. Er isch scho sit endi Februar in Tokyo füren Sprachuufenthalt.Read more

• Day 2

Lebendigs Tokyo

June 4 in Japan ⋅ ⛅ 23 °C

Nach dem truurige Wetter dihei, bin ich mitem Bus vom Flughafe bide Shibuya Chrüützig bi milde Temperature und Sunneschii aachoo. Und mit miim Jetlag grad chli überfordert vo dere unglaublich pulsierende Stadt. Die ville chliine Bars und Restaurants gsehnd alli spannend uus, trotzdem bini sehr unschlüssig gsii. Scho es paar Meter näbed em Zentrum isches ruhig und nach einigem Sueche hani e Bar gfunde, womer dusse ässe chan.
    Kulinarisch häts scho mal superguet aagfange. Lemonchicken und es japanisches Weizebier 🤪
    Hüt abig gsehni denn entli de Dave mal wieder 🤩

• Day 2

Sushi und gueti Gsellschaft

June 4 in Japan ⋅ ⛅ 20 °C

Nacheme chliine Powernap hani hüt de Dave sit endi Februar entli mal wieder gseh. ❤️ Schön, dasses ihm in Tokyo so guet gaht. Mir händ ois so vill z'verzelle ghaa und er hät mir scho es paas interessanti Ort rund um Shibuya zeigt. Er hät imene Sushi Restaurant reserviert und mir händs ois so richtig guet gaah laah.
    Denn hämmer no oisi Plän für di kommende Täg besproche und jetzt gangi entli go pfuuse...
    Morn gömmer zum Mt. Fuji und am Abig bini bim Dave sinnere Hostmom zum ässe iiglade 🤩

• Day 3

Fuji-San 富士山

June 5 in Japan ⋅ ☀️ 20 °C

Hüt morge händ de Dave und ich ois am Bahnhof Shonjuku troffe. Trotz Ticket,häts kein Sitzplatz verfüegbar ghaa. Drum hänmer de rund zweistündigi Trip stehend im Gang verbracht (SBB laht grüesse 🤪). Da alles aber sehr suuber isch, simmer oft am Bode ghöcklet.
    Di erschti Station isch de Arakurayama Sengen Park gsii. Scho bim Uustiige vom Zug häts sehr vill Touris ghaa. Aber unglaublicherwiis simmer chli absiits gloffe (=Umwäg) und sind deet nöd eim andere Tourischt begägnet. Wunderbar freie Blick uf de Fuji-San und schöni Natur, en perfekte Mix 🤩
    Für de Weg zrugg hämmer es Busticket mit reserviertem Sitzplatz bueched. Jetzt sinmer ufem Wäg zrugg nach Tokyo, hüt Abig gömmer zerscht go Billard spille und denn zum Dave siinere Hostmom go Znacht ässe 🤗

• Day 4

Meji Jingu - en Shrine zmitzt ide Stadt

June 6 in Japan ⋅ ☁️ 26 °C

Ich muess no schnäll chli uushole. Geschter Abig bini bide Masae, em Dave siinere "Japanese Grandmother" wie si sich bezeichnet, zum ässe iiglade gsii. En unglaublich liebevolle Empfang vo dere 78-jährige grossartige Frau mit Umarmig und Verneigig und allem, wo dezue ghört
    Die quirligi Masae isch so Fan vom David, "ihrem" Gentlemen und würden glaubs grad bhalte.
    Sie hät soo vill z'verzelle ghaa und ich han mich sehr willkomme gfühlt. Nacheme feine Curry und no wiitere Leckereie bini denn nach öppe zwei Stund zrugg is BnB ggange.
    Hüt Morge hani chli umeblääterlet und alles umpackt, will hüt abig gönd de Dave und ich mitem Sinkansen Schnällzug nach Hiroshima für drüü Täg. Hüt isch de Dave ide Schuel und ich bin uf eigeni Fuscht in Tokyo underwäx. Zerscht in Kagurazaka, en Stadtteil vo Shibunya wo villi traditionelli Läde hät. Denn bini zum Meji Jingu Shrein gange, das isch e Gedenkstätt zmitzt ide Stadt.
    Respektvoll und fasziniert und ganz chliii fühlt mer sich da.
    Vor allem die Wand wo de Lüüt d'Möglichkeit git, ihri Wünsch für Zuekunft uufzschriibe hät mich nega berüehrt. Di eigete Wünsch und Hoffnige chömed eim grad sehr trivial und egoistisch vor. Es ganzes Stuck zfroedener und demüetiger hani dr Shrein wieder verlash ❤️
    Später triff ich mich denn mitem Dave für oisi Fahrt nach Hiroshima - ich bin unglaublich gspannt uf die Stadt wo sone unglaublichi Rolle ide Wältgschicht gspillt hät.

• Day 5

Hiroshima: Gänsehuut!

June 7 in Japan ⋅ ☀️ 23 °C

Wahnsinnig die Geschicht vo dere Stadt! De hütigi Tag isch ganz im Zeiche vode Atombombe gstande. Aagfange mitem Peace Memorial, emene Museum wo berüehrt. Daa z'stah, wondi allererschti Atombombe vode Anerikander abegange isch, gaht nöd spurlos a eim verbii.
    S'Museum bringt eim nöd nume d'Gschicht nächer, sondern au d'Lüüt. Es git eim ganz vill Iiblick i Einzelschicksaal vo dene Mänsche, wo nöd nume de zweiti Weltchrieg, sondern au e Atombombe und d'Diskriminierig vode reschtliche japanische Bevölkerig händ müesse über sich ergah laah. Beiiidruckend, dass im hütige Hiroshima kei Groll meh z'existiere schiint. E wunderschöni Stadt mit vill Tüüfi.
    En sehr en sentimentale Tag mit vill Zytzüüge.
    Am Namittag simmer is Hiroshima Castle gange, das isch komplett zerstört worde bim Bombeaagriff. Nume es paar Bäum händ das überstande und stönd hüt no stolz daa. Alli wichtige Gebäude sind wiederuufbaut worde.
    Am Abig simmer ines Restaurant, wo mer zwüsched all you can eat und/oder all you can drink chönne wähle. Mir händ nöd soooo fescht Hunger ghaa 🤪🫣😎
    Morn verzell ich oi denn, wie guet oisi Entscheidig gsii isch 🙈🙉🙊
    Oises Hotel isch zmitzt im Zentrum, es sehr es chliises Zimmer mit eme Onsen Bad, was mir au hüt abig uusnützed. E Tradition in Japan, wo ich mich durchuus draa gwöhne chönnti 🤩

• Day 6

Miyajima Mount Misen

June 8 in Japan ⋅ ☁️ 25 °C

Hüt hämmer oises Hotel gruumed und de Koffer ade Shinkansen Station deponiert. Denn simmer mitem Zug zum Miyajima gfahre, deet isch ebefalls es berüehmts Gate vom Itsukushima Shrine.
    Wow!
    Zwar scho chli en touristische Empfang vo Reh und Hirsche, aber wie sich die edle Tier i einere Selbstverständlichkeit zwüsched de Mänsche beweged isch ussergwöhnlich. Mir sin denn am Ufer entlang zum iidrucksvolle Shrein und im Aaschluss no uf de Mount Misen. Was füre Uussicht 🤩
    Ufem Gipfel obe hät mer e 360° Sicht uf d'Küschte vo Hiroshima.
    De Dave hät sich entschiede, de Abstieg z'Fuess z'mache. Ich ha mich wäge miine doofe Blaatere dezue entschiede, de Ropeway au abwärts z'näh.

• Day 7

Himeji - es Castle us de Vergangeheit

June 9 in Japan ⋅ ☁️ 22 °C

Nacheme feine Znacht geschter (Okonomiyaki) simmer no uf de Shinkansen richtig Himeji, damit mir ois denn Zyt näh chönd das wunderschöne Schloss aazluege.
    Hüt morge hämmer ois es Zmorge vom Buffet gönnt und sind denn richtig Himeji Castle gloffe. Das wunderschöne Schloss büütet d'Kulisse für villi berüehmti Film (z.B. Der letzte Samurai) und me fühlt sich regelrecht ide Zyt zruggversetzt. Was ich au sehr speziell empfunde han (miini wunde Füess jedoch dankbar aagnoo händ) isch, dass mer immer ide Gebäude inne hät müesse d'Schueh abzieh. Ganz vill Tourischte wandered ide Socke dur die gschichtsträchtige Rüüm.
    S'Wätter hät nöd ganz mitgmacht, drum isches etz au ok, dass mir bereits am zwei uf de Schnällzug nach Tokyo iigstiege sind.
    Ich dänke mal, dasses für miich morn en ruhige Tag git, villich no e Massage oder öppis i die Art...

• Day 8

Back in Tokyo

June 10 in Japan ⋅ ☁️ 21 °C

De Mäntig bini chli ruhiger aagange, han mich chli triibe lah. Am Mittag bini uf de Shibuya Sky, es Hochhuus vo 229 Meter Höchi mit gueter Uussicht uf d'Crossing.
    Am Namittag bini chli go shoppe gsii (Chleider und Don Quichotte 🤪🙈🫣) und am spätere Namittag hani mi mitem Dave und em Guy troffe zum Dart spille und Karaoke singe 🙃😜
    Am Zischtig hani am Morge no chli gschäffelet (Guggebüel und Dübedorf), han mich denn uf di zwölfi wieder mitem David troffe für en Bsuech im Tokyo Skytree, emene grooosse Turm mit super Uussicht (450m höch).
    Am Namittag bini am Flussufer chli go spaziere und de Sensō-ji Tempel go bestuune. Das me rund um de Tempel Kimonis miete chan, hät mer ade schöön aagleite Mänsche gmerkt 🙃

• Day 10

Mt. Takao... Vode falsche Siite choo

June 12 in Japan ⋅ ☀️ 27 °C

Vo Tokyo uus gahts öppe zwei Stund mit de U-Bahn, em Zug und em Bus. Ich han zum Glück bi Google di falschi Siite vom Mt. Takao iigäh. De Bus hät mich irgendwo im Nirgendwo imene Industriequartier am endi vode Zivilisation uusglade. Da Maps mich mit einere Überzüügig gfüehrt hät, bini de Aawiisige gfolgt. Wo denn de Weg meh nach Natur und weniger nach Strass uusgseh hät, isches interessant worde. Und wo denn iiheimischi Wanderer entgägechoo sind (und ja. Jede seit "Konichiwa", das chönd also nöd nume miir Schwiizer) hani scho gwüsst, dasses irgendwo annegaht.
    Ganz ab vode Touris hani mich ufemw Umwäg zum Mt. Takao ufegschaffed. Immer wieder händ mir d'Uusblick de Atem graubt (naja, villicht au chli d'Stiigig 🤪). Nach mehrere Stund bini ufem Gipfel aachoo. Die Kombi vo Natur pur mit Grosstadt im Hindergrund isch glaubs öppis nois für miich gsii.
    Jetzt gangi no mitem Dave go Ramen i siim Lieblingsresti ässe und hüt gangi sicher früeh ist Bett. Morn machi e ganz e spezielli Tour, bin gspannt, was das wird!