• Pierella Naturreservat

January 23 in Costa Rica ⋅ ⛅ 26 °C

Direkt efter frukost gick färden till Pierella Garden, som drivs av William och Christál. Under 30 år har de, utifrån ren åkermark, skapat en 5 ha stor grön oas med mängder av träd, buskar o blommor som i sin tur lockar till sig många olika fåglar o djur. Dessutom finns här 60 olika arter av fjärilar som lägger ägg som blir till puppor och som i sin tur exporteras till djurparker och zoologiska trädgårdar över hela världen.

Vi fick uppleva mängder av fåglar i alla färger och storlekar. Kolibri var vanliga här och nästan hela tiden stod någon och hovrade framför flaskan med sockerlösning. En stor del av fåglarnas mat består annars av bananer från en egen bananodling.

En sovande vrålapa, en sällsynt vit fladdermus, en giftig blue-jeans-groda och vår första orm, en liten boa, ingick också bland dagens ”fynd”.

Efter en spännande lunch, där vi bl a fick friterad kassava och inlagd palmhjärta, drog vi vidare till Puerto Viejo de Talamanca. Staden, eller byn, ligger nära gränsen till Panama alldeles ute vid Karibiska Havet. Här ska vi stanna i två dagar och i morgon ska vi bl a besöka Bribri-folket. Fler upplevelser väntar!