• På vandring i molnregnskogen

January 28 in Costa Rica ⋅ ☀️ 21 °C

I dag steg halva gruppen upp jättetidigt och kl 06.00 gav de sig iväg på fågelskådning. Själva snusade vi vidare och åt frukost kl 08.00 när gruppen återvände. Efter frukost var det dags för en 6 km vandring i molnregnskogen. Molnregnskogarna finns på 1600 - 2800 m höjd och är ofta insvepta i moln. Vi hade tur i dag. Vädret var klart och vi slapp vandra i moln. Vi såg en del fåglar och många växter, bl a en Stryparfikus. Vi fick veta att denna växt, som ser ut som ett jättestort träd, från början är en fikus. Fåglar och apor sätter sig på fikusen och deras spillning gör att fikusen sätter luftrötter ner i marken. Till slut finns det så många luftrötter så alltsammans bildar en jättestor stam. Det är ihåligt inne i stammen och slutligen dör fikusen.

Lunchen intogs på en lodge en bit härifrån, Paraíso Quetzal Lodge. Vägarna är mycket dåliga och kurviga så det tar lång tid att transportera sig. Men vi lunchade på en jättemysig lodge med en härlig trädgård och många kolibris som flög omkring.

I morgon lämnar vi bergen och styr kosan till Stillahavskusten. Det ska bli skönt med lite värme igen!