• Barfota längs vattenbrynet

March 1 on the Seychelles ⋅ ⛅ 27 °C

Vi gav oss av till fots längs stränderna intill hotellet, nyfikna på vad som väntade runt nästa udde. Då och då stoppades vi av dramatiska klippformationer som tvingade oss att ta vägen genom havet, med vatten upp till midjan. Det var ingen uppoffring för vattnet var ljummet och klart, och små fiskar pilade nyfiket runt benen på oss.

Innan vi gick hade vi blivit varnade för stingrockor som gärna ligger nedgrävda i sanden. Trampar man på en kan den försvara sig med ett snabbt snärtande slag från svansen. Vi tog därför för vana att stampa lite bestämt i sanden när vi vadade fram. Några gånger såg vi hur sanden plötsligt virvlade upp och en meterlång rocka elegant gled iväg över botten – en påminnelse om att vi bara är gäster i deras värld.

Stränderna vi passerade låg nästan öde, och bara väntade på att bli upptäckta. Kokospalmerna lutade sig mot havet och rörde sig långsamt i vinden. Det var den där sortens vy man tror är överdriven på vykort tills man står mitt i den själv och nästan får nypa sig i armen!😃

Vid lunchtid återvände vi till hotellets solstolar, lite saltstänkta och nöjda. En clubsandwich och en kall öl smakade precis så bra som bara enkel mat kan göra efter några timmar i hav och sol.

Kvällen innan hade vi unnat oss middag på hotellet. Under tiden uppträdde ett lokalt dansgäng som bjöd på traditionella rytmer och färgstarka danser – en levande inblick i den kreolska kulturen.

Ikväll tänker vi ta oss till närmaste by. Där finns små “take away”-ställen som serverar lokala rätter – enkelt, genuint och ofta både billigt och riktigt gott. Det känns som ett perfekt sätt att komma ännu närmare vardagslivet här på ön.