I spåren av Robinson Crusoe
Yesterday on the Seychelles ⋅ ☁️ 28 °C
Dagens regnskur prickade in exakt när vi satte oss till frukost. Som tur är sitter vi under tak, med havet precis nedanför oss, och även idag simmar stim av fiskar lugnt fram och tillbaka underRead more
På cykel längs La Digue
March 4 on the Seychelles ⋅ ⛅ 28 °C
Ännu en fantastisk dag med växlande sol, moln och en kort men kraftig regnskur.
Tydligen ett typiskt väder på tropiska breddgrader.
Vi vaknade tidigt och tog ett bord på restaurangen allraRead more
Med färjan till La Digue
March 3 on the Seychelles ⋅ ⛅ 27 °C
Idag var det dags att packa ihop våra saker och ta farväl av Praslin. Väskorna stängdes, en sista blick över omgivningarna och sedan styrde vi mot färjeterminalen där hyrbilen skulle lämnasRead more
Farväl Praslin – vidare mot nya äventyr
March 3 on the Seychelles ⋅ ☁️ 27 °C
Efter fyra helt fantastiska dygn är det idag dags att lämna Praslin. Dagar fyllda av mjuk morgonsol, plötsliga tropiska skurar, fantastiska solnedgångar och den där ljumma luften som bara finnsRead more
Möte med jättesköldpaddor på Curieuse
March 2 on the Seychelles ⋅ 🌧 27 °C
Efter en halvtimmes båtfärd nådde vi Curieuse, en av Seychellernas öar som idag är nationalpark.
Vi började med en guidad vandring tvärs över ön. Nästan direkt förändrades landskapet.Read more
Barfota längs vattenbrynet
March 1 on the Seychelles ⋅ ⛅ 27 °C
Vi gav oss av till fots längs stränderna intill hotellet, nyfikna på vad som väntade runt nästa udde. Då och då stoppades vi av dramatiska klippformationer som tvingade oss att ta vägen genomRead more
Vallee de Mai, ett världsarv mitt på ön
February 28 on the Seychelles ⋅ ☀️ 27 °C
Nationalparken Vallée de Mai är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Vi startade dagen tidigt och möttes av vår guide George som tog oss in i den orörda regnskogen som han kallade ”Garden ofRead more
Strändernas strand - Anse Georgette
February 27 on the Seychelles ⋅ ☀️ 28 °C
Idag har vi passerat den ena vackra stranden efter den andra, alla med sina poetiska namn som börjar på Anse. Efter ett gott tips från Tobbe, som bor här halva året, styrde vi mot AnseRead more
Praslin vår första paradisö!
February 26 on the Seychelles ⋅ ☀️ 29 °C
Flygresan gick fint och hyrbilen stod redo när vi landade. Allt flöt på precis som man hoppas när man har ett dygns resa bakom sig.
Nu har vi kommit fram till vårt hotell, L’Archipel, där viRead more
Nu är vi framme! 😀
February 26 on the Seychelles ⋅ ⛅ 28 °C
Vi landade på Seychelles Intl. Mahé 08.30 (svensk tid 11.30). Vår rundresa börjar på ön Praslin. Dit tar man sig med färja eller flyg. Vi valde flyg eftersom vi redan är på flygplatsen. ResanRead more
Nu flyger vi!
February 25 in Denmark ⋅ 🌬 2 °C
25 februari – Nu drar vi!
I dag, kl 15.05, lyfter vi från Kastrup med Qatar Airways. Första etappen går till Doha i Qatar där vi landar kl 23.00 lokal tid (21.00 svensk tid).
Efter fyraRead more
Framme i Doha
Feb 26–Mar 6 in Qatar ⋅ 🌙 18 °C
Efter 6 timmar i luften landade vi på Hamad International i Doha. Vilken enorm flygplats som dessutom är fylld av spännande (men dyra) affärer, en ”oas” med bänkar där man kan koppla av ochRead more

Oh så spännande…
Wow 🏝️